REZULTATI IZAZOVA BIORAZNOLIKOSTI

Povodom Dana bioraznolikosti, koji se obilježava 22. svibnja, postavili smo pred vas "Izazov bioraznolikosti" - zadatak da fotografirate živi svijet oko sebe i pošaljete nam po pet fotografija. Evo našeg odabira...

  • 02.06.2022.

Kad govorimo o bioraznolikosti, koja uključuje svu raznolikost i brojnost živih bića koja nas okružuju, moramo biti svjesni nužnosti borbe za njeno očuvanje, jer o tome ovisi i budućnost opstanka ljudi na Zemlji. O stanju bioraznolikosti dovoljno govori činjenica da je u Europi ostala tek polovica prirodne baštine, a u svjetskim razmjerima je u posljednjih 200 godina izumrlo više vrsta nego u prethodnih 65 milijuna godina!

Povodom Dana bioraznolikosti, koji se obilježava 22. svibnja, postavili smo pred vas zadatak da fotografirate živi svijet oko sebe i pošaljete nam po pet fotografija koje prikazuju ptice, sisavce, beskralježnjake, biljke te vodozemce i gmazove. Taj nagradni natječaj nazvali smo ‘Izazov bioraznolikosti’.

Putem komentara na Facebooku i emaila primili smo mnoštvo vrlo zanimljivih i kvalitetnih fotografija. Naše povjerenstvo (Alicja Maciejewska, Elena Morozova i Ekaterina Tevdorashvili) bilo je stoga suočeno sa zahtjevnim izazovom da pregleda sve pristigle fotografije i odabere one fotografije čije ćemo autora nagraditi malim znakom pažnje – bedžom iz ponude Biomovog webshopa.

Prema odluci povjerenstva, nagrade ćemo raspodijeliti na sljedeći način:

Fotografije iz kategorija ptica

Boris Vuletić

Marijela Drvoderić

Nina Nestić

Fotografije iz kategorije sisavaca

Marta Horvat

Mateo Lugomer

Fotografije iz kategorije biljaka

Marijela Drvoderić

Martina Antunović

Nino Dušak

Fotografije iz kategorije vodozemaca i gmazova

Lana Hajduk

Romeo Mance

Lidija Kopilaš Keri

Fotografije iz kategorije beskralježnjaka

Boris Vuletić

Erika Šakić

Lucija Podgorelec

Najbolja serija fotografija

Mateo Lugomer

Romeo Mance

Zanimljive fotografije (posebna kategorija)

Lucija Podgorelec

Martina Antunović

Marta Matković

Simona Curin

 

Svi nagrađeni su obaviješteni i poslan im je upit da dostave poštansku adresu za slanje nagradnih bedževa. Zahvaljujemo se svima na sudjelovanju i čestitamo odabranima!