Tko smo mi – Biom

Tko smo mi?

Udruga Biom je organizacija civilnog društva koja se bavi očuvanjem prirode, njezinim promicanjem i popularizacijom.

Zajedničkim snagama želimo:

• očuvati bioraznolikost kroz praćenje stanja sastavnica prirode i i provedbu mjera očuvanja, usredotočivši se na ptice, ali i na brojne druge divlje životinje i biljni svijet,
• graditi i njegovati odnos između ljudi i prirode,
• uskladiti ekonomski razvoj i zaštitu prirode potičući razvoj onih gospodarskih grana koje promiču prirodnu baštinu ove zemlje –
nasljeđe naših predaka koje moramo sačuvati za buduće generacije.

Želite li nam se pridružiti?

Saznajte kako

Naši počeci i razvoj

Osnovani smo 2006. godine s ciljem istraživanja i zaštite živoga svijeta te podizanja svijesti javnosti o bioraznolikosti, ugroženosti vrsta i staništa, održivu razvoju i zaštiti prirode općenito.

Od male udruge koja je djelovala kroz samo nekoliko privatnih računala prvih zaposlenika postali smo organizacija s više od 30 djelatnika i više od 400 članova, koja provodi velike europske projekte. Uključeni smo u mnoge inicijative u očuvanju prirode u Hrvatskoj. Surađujemo s mnogo organizacija i ustanova na nizu aktivnosti vezanih uz zaštitu prirode.  U našem su timu osim biologa i ornitologa,  šumari, agronomi, ali i kolege iz drugih grana poput prava, politologije, sociologije i ekonomije. Nadopunjujemo se specifičnim znanjima i iskustvima. Od 2018. godine smo punopravni partner i predstavnik Hrvatske u BirdLife International, svjetskoj krovnoj organizaciji za zaštitu ptica, njihovih

staništa i svjetske biološke raznolikosti.
Ponosno predstavljamo Hrvatsku u ovome bitnom partnerstvu, ali osjećamo i dodatnu odgovornost, koja nas potiče da nastavimo predano raditi na postizanju našega cilja – očuvanja bioraznolikosti zbog dobrobiti prirode i društva. Naša je udruga i članica mreže IUCN (The International Union for Conservation of Nature), čiji su članovi predstavnici državnih ustanova i nevladinih organizacija. Na proljeće 2018. izdali smo priručnik Ptice Hrvatske i Europe, hrvatsko izdanje jednog od najboljih svjetskih vodiča za prepoznavanje ptica te smo osnovali i tvrtku Biom priroda u društvu d.o.o.

Što možete učiniti?

1.

Pratite naš rad

Postanite naš član i volonter! Budite naš glasnik, dijelite informacije i aktivno se uključite u borbu za zdravije i bolje sutra!

Saznajte više

2.

Educirajte se

Organiziramo promatranja ptica, predavanja, razne radionice i edukacije, objavljujemo priručnike i brošure. Pridružite nam se u učenju!

Saznajte više

3.

Volontirajte

Ponosni smo na čak 8000 volonterskih sati godišnje. Volonteri su naša šira obitelj. Zajedno pratimo i bilježimo vrste, čistimo, poučavamo, brinemo za svijet oko nas!

Saznajte više

4.

Javite nam

Primijetili ste rijetku vrstu? Naišli na otrovanu životinju ili električni stup na kojem stradavaju ptice? Saznajte kako svoja opažanja pretvoriti u aktivno djelo za prirodu.

Saznajte više

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Prihvaćam