Publikacije – Biom

Publikacije

Dragi naši čitatelji, trudimo se kroz različite tiskovine približiti vam naš rad, ljepotu prirode i razloge zašto je trebamo čuvati. Nadamo se da će među našim publikacijama svatko uspjeti pronaći nešto za sebe.

Ptice Hrvatske i Europe

Priručnik Ptice Hrvatske i Europe, s više od 4000 gotovo stvarnih ilustracija, koje su izradili vodeći svjetski ilustratori ptica, uvest će vas u bogatstvo raznolikosti ptičjih vrsta koje nas okružuju. U njemu ćete na jednom mjestu pronaći sve informacije potrebne za prepoznavanje vrsta ptica koje možemo susresti oko nas, poput informacija o izgledu, veličini, staništu i rasprostranjenosti.

Više o knjizi

Pogled u divljinu

Pronašli smo nova područja na moru značajna za očuvanje morskih ptica, proveli smo izbor tetrijeba za Pticu godine 2023., predstavili smo prijetnje s kojima se suočava populacija bjeloglavih supova u Hrvatskoj, pisali smo o metodi kontroliranog paljenja koju smo koristili za održavanje staništa na Dinari, bavili smo se projektom Still Water Revival posvećenim obnovi bunara i lokvi na Velebitu, Biokovu, Dinari i Učki, razmatrali smo pitanja urbane bioraznolikosti… Sve to i više nalazi se na stranicama našeg časopisa Pogled u divljinu koji objavljujemo jednom godišnje. Broj 7 tiskan u prosincu 2022. za 2023. godinu možete preuzeti ovdje.

Saznajte više o nama i našem radu

Tko smo mi?

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Prihvaćam