Izazov bioraznolikosti

  • 20.05.2022.


Istraživanje ptica gnjezdarica pokazuje da ih je od 1980. do 2017. godine s područja EU nestalo oko 600 milijuna, što znači gubitak svake šeste ptice u 40 godina. Najveći je gubitak među pticama povezanim s poljoprivrednim zemljištima. Također, od 1990. godine populacije poljskih ptica i travnjačkih leptira – koje su dobar pokazatelj promjena – smanjile su se za više od 30 %.

Međunarodni dan biološke raznolikosti (22. svibnja) dobar je povod da uočimo biljne i životinjske vrste koje nas okružuju.

Pridruži se našem izazovu bioraznolikosti!

Kako?

Putem Facebooka -> Fotografiraj barem jednu jedinku od svake od pet skupina prikazanih na slici i svoje fotografije objavi u komentaru ispod naše Facebook objave, zajedno sa oznakom #bioraznolikost.

Putem Instagrama -> Fotografiraj barem jednu jedinku od svake od pet skupina prikazanih na slici i svoje fotografije objavi na Instagramu, te nas pritom obavezno tagiraj (@udruga_biom).

Putem emaila -> Fotografiraj barem jednu jedinku od svake od pet skupina prikazanih na slici i svoje fotografije pošalji emailom na nagradna@biom.hr.

Naš “Izazov bioraznolikosti” otvoren je do petka 27. svibnja 2022., kada ćemo odabrati 10 najboljih sudionika izazova, koje ćemo nagraditi bedževima.