Promatraj ptice – Biom

Promatraj ptice

Na pitanje zašto promatrati ptice i drugi živi svijet teško je dati jednostavan odgovor. To je osobno pitanje na koje svatko tko uživa u lakoći leptireva leta, šarenilu cvijeća ili čudesnosti seobe ptica ima svoj odgovor i svoj osobni razlog.

Pridruži nam se na promatranju ptica

Kalendar događanja

Gdje promatrati ptice i drugi živi svijet?

Često nas pitaju koja su najbolja mjesta za promatranje ptica i prirode općenito i kako početi. Iznenadit ćeš se da za početak nije potrebno putovati, niti organizirati izlete, već možeš baciti pogled kroz prozor ili prošetati do obližnjeg parka. Da, ne treba više od toga. Kako bismo ti približili promatranje ptica, dali ideje i uveli u svijet tog tihog promatranja i osluškivanja, pomoći ćemo ti s par preporuka.

Saznaj više

Nauči prepoznavati ptice

Voliš ptice i želiš saznati više o njima? Priručnik Ptice Hrvatske i Europe najbolji je vodič za prepoznavanje ptica u Europi koji će te uvesti u bogatstvo raznolikosti ptičjih vrsta koje nas okružuju i u svijet promatranja ptica. Namijenjen je kako vrsnim ornitolozima tako i početnicima, zaljubljenicima u ptice i prirodu, učenicima, profesorima i svima koji bi željeli saznati više o čarobnom svijetu ptica koji nas okružuje.

Ptice Hrvatske i Europe

Kako izabrati dobar dalekozor?

Užitak promatranja ptica puno je veći ako ih gledamo izbliza, što je u divljini vrlo rijetko moguće, pa je za njihovo promatranje obavezna oprema jedan prikladan dalekozor.

Saznaj više

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Prihvaćam