Educiraj se – Biom

Učimo zajedno!

Znanje je najvrjednije kada se dijeli, stoga je edukacija jedno od najvažnijih područja našeg rada! Želimo s vama podijeliti naše iskustvo, stručno znanje, ljubav prema prirodi i strast za njenim očuvanjem. Pridružite nam se na jednoj od brojnih edukativnih aktivnosti koje organiziramo kako bismo vam predstavili prirodu iz nove perspektive!

Edukacija u prirodi: Prošetajte s nama gradskim parkovima, šumama, ribnjacima, zaštićenim područjima i otkrijte živi svijet koji nas okružuje. Tijekom godine redovito održavamo promatranja ptica i prirode za građane, a za članove udruge organiziramo izlete. Za one koji žele znati više prošlih smo godina organizirali intenzivan edukativni program Trening prepoznavanja ptica (Bird ID), koji ponovno kreće u proljeće 2021. godine. Do tada, naučite više o pticama u priručniku

Ptice Hrvatske i Europe

Edukacija o prirodi: Ne uči se o prirodi samo u prirodi! Svijet biologije i zaštitu prirode vam možemo približiti i kroz raznovrsne interaktivne radionice. Trenutno provodimo radionice za djecu u sklopu projekata Zelena učilica, LORA, Gradski prozori u prirodu, Zeleni vrtovi Poilovlja te u suradnji s Centrom mladih Ribnjak. Također, organiziramo putopisna i popularno-znanstvena predavanja koja su dostupna na našem YouTube kanalu.

Edukacija za prirodu: Pozvani ste pridružiti nam se na našim volonterskim kampovima u Parkovima prirode Učka i Vransko jezero, tijekom kojih ćete uz aktivan doprinos zaštiti lokalnih staništa steći brojna znanja o živom svijetu koji ih nastanjuje. U sklopu nekoliko projekata provodimo i brojne specijalizirane edukacije stručnih suradnika koji rade u zaštićenim područjima, a bez čije pomoći, znanja i iskustva zaštita prirode ne bi bila moguća.

Saznajte više o projektima u kojima sudjelujemo

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Prihvaćam