Zaštita privatnosti – Biom

Pravila privatnosti

Kako poštujemo privatnost kada imamo posla s osobnim podacima koje je prikupila naša organizacija?

Ova se pravila privatnosti odnose na podatke koje Udruga Biom prikuplja o osobama putem web stranice Udruge Biom. Pravila privatnosti objašnjavaju koje osobne podatke prikupljamo i obrađujemo, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijelimo, koje zaštitne mjere provodimo, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.

Ako imate komentara ili pitanja u vezi s pravilima privatnosti web stranice Udruge Biom, slobodno nas kontaktirajte na info@biom.hr.

Udruga Biom, Čazmanska 2, 10 000 Zagreb, OIB: 02969783432

1. Osobni podaci koje obrađujemo

Pružanje informacija je vaš izbor. Kada poduzimate određene radnje na web stranici Udruge Biom poput učlanjenja u našu udrugu, doniranja, prijave za naš newsletter ili ispunjavanja obrasca za prijavu interesa za naše aktivnosti, svjesno nam dajete osobne podatke o vama, kao što su vaše ime, mail adresa, poštanska adresa i druge informacije.

Udruga Biom će sigurno pohranjivati ​​te podatke i neće ih dijeliti, iznajmljivati ​​ili prodavati bilo kojoj drugoj organizaciji u svoje marketinške svrhe.

Udruga Biom će vas kontaktirati samo u svrhe povezane s radom Udruge i možete zatražiti uklanjanje vašeg imena s našeg popisa za slanje u bilo kojem trenutku.

Korištenjem podataka poput mail adrese, možemo ciljati poruke prema vama na društvenim mrežama i identificirati druge ljude na Internetu za koje postoji vjerojatnost da će podržati rad Udruge Biom i pomoći zaštiti prirode u Hrvatskoj.

Ako dodate sadržaj na web stranicu Udruge Biom ili na službeni račun Udruge Biom na društvenim mrežama, moći ćemo vidjeti određene podatke, na primjer, u podacima EXIF-a koji se daju prilikom slanja fotografija, vidjet ćemo koji tip kamere ste koristili, pečat vremena / datuma i mjesto ako su dostupni.

Tablica pojašnjava koje vrste podataka prikupljamo, u koju svrhu i temeljem koje pravne osnove se ti podaci obrađuju.

Svrha Podaci Osnova
Upiti o Udruzi Biom i našem radu Ime i prezime, e-mail adresa, sadržaj poruke Legitimni interes
Pretplata na Glasnik Udruge Biom Ime i prezime, e-mail adresa
Učlanjenje u Biom
Prijava za volontiranje u Udruzi Biom
Prijava na aktivnosti koje organizira Udruga Biom
Funkcionalnost web stranice

2. Na koji način koristimo vaše podatke

Vaše ćemo podatke upotrebljavati samo na odgovarajući način s obzirom na osnovu po kojoj su ti podaci prikupljeni kao što je pojašnjeno u gornjoj tablici.

Na primjer, vaše osobne podatke možemo upotrijebiti radi:

– vašeg učlanjenja u Biom,
– odgovora na upite koje nam šaljete,
– da bi obradili vašu donaciju ili druge transakcije koje ste inicirali prema nama,
– putem maila vam šaljemo informacije o našem radu i kampanjama za koje mislimo da bi vas mogle zanimati, ako ste za to dali izričit pristanak.

3. Dijelimo li vaše podatke?

Vaši osobni podaci su povjerljivi i neće biti objavljeni, otkriveni niti dijeljeni s trećim osobama, Udruga Biom poduzima sve razumne mjere da bi zaštitila vaše podatke.

4. Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Pohranjujemo osobne podatke na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka…

Osobne podatke primatelja Glasnika Udruge Biom pohranjujemo dok traje pretplata na Glasnik.

5. Prava koja imate vezano za vaše podatke

Vama pripada niz prava nad vašim osobnim podacima kao što su:

-ako se obrada podataka temelji na vašem pristanku, možete je opozvati u bilo kojem trenutku (kao na primjer odjavljivanjem sa liste primatelja Glasnika Udruge Biom na dnu primljenog maila)

-pristup vašim osobnim podacima koje smo pohranili

-traženje ispravka, brisanje ili ograničavanje obrade vaših osobnih podataka

-prigovor na obradu vaših podataka

-podnošenje žalbe hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka

Više informacija o vašim pravima vezano za osobne podatke možete pronaći na web stranici Agencije za zaštitu osobnih podataka www.azop.hr.

Vodite računa da će ostvarivanjem pojedinih prava, kao na primjer prava na brisanje vaših podataka, nama biti onemogućeno da nastavimo s isporukom nekih usluga vama.

Vezano za sva pitanja povezana s obradom vaših osobnih podataka ili ostvarivanjem svojih prava na zaštitu osobnih podataka molimo vas da nas kontaktirate na:

mail: info@biom.hr,
telefon: 01 5515 324
adresu: Čazmanska 2, Zagreb

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Prihvaćam