Međunarodni dan biološke raznolikosti slavimo u subotu

Proslavite s nama Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode 22. svibnja u Maksimiru!

  • 19.05.2021.

Pozivamo vas da nam se u 8 ujutro pridružite na promatranju ptica i saznate više o svojim pernatim susjedima! Ako ste se ikada pitali čiji to pjev čujete u dvorištu ili na balkonu, ovo je odlična prilika da to konačno i otkrijete. Promatranje ptica vodit će naš bivši stažist James Jackson na engleskom jeziku, a u tome će mu pomoći volonteri Europskih snaga solidarnosti na projektu Birds of a feather flock together.

Bioraznolikost predstavlja sva živa bića prisutna u našoj okolini. Biljke cvjetaju, a životinje se kreću svugdje oko, ponekad ih ne uspijemo ni primijetiti. Kako bismo u potpunosti proslavili Međunarodni dan biološke raznolikosti, od 10 sati zaigrajte s nama bingo nove vrste. Cilj je pronaći prirodne elemente prikazane na ploči za bingo promatrajući prirodu koja nas okružuje. Otvorite oči, neki su elementi dobro skriveni…

Osim promatranju ptica i bingu, možete se priključiti i službenom obilježavanju Dana bioraznolikosti u organizaciji Javne ustanove Maksimir. Na ovom će događanju također sudjelovati Biomovi zaposlenici te održavati ture promatranja ptica i radionice o invazivnim biljnim vrstama s početkom u 10, 11 i 12 sati.

Okupljamo se u subotu u 8:00 sati pored ulaza za zaposlenike Zoološkog vrta, na istočnoj strani parka Maksimir, u ulici Fakultetsko dobro. Točna lokacija je ovdje. Predviđeno trajanje promatranja ptica je 2 sata, a odmah nakon toga, u 10:00 sati počinjemo s bingom. Možete nas napustiti bilo kada, kao i pridružiti se naknadno. Događanje je besplatno i namijenjeno svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu.

Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora bit će osigurano, ali tko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite našu web i Facebook stranicu na kojima ćete pronaći sve novosti.
Za više informacija, javite nam se na info@biom.hr.