Razgovarajmo o ESS-u: Četvero europskih volontera priča o godini dana u Hrvatskoj

Četvero volontera iz Europskih snaga solidarnosti koji su 2021. godinu proveli volontirajući u Biomu pomažući na raznim projektima diljem Hrvatske idući će četvrtak (25.11.) online odgovarati na pitanja i pričati o svojim iskustvima. Odlična prilika za pobliže upoznavanje s ovakvom vrstom volontiranja.

  • 19.11.2021.

Avantura naših četvero volontera na projektu Birds of a Feather Flock Together bliži se kraju. Tijekom deset mjeseci u Biomu stekli su mnoga iskustva i znanja koja bi sada htjeli podijeliti s tobom! Dijeleći svoj doživljaj, voljeli bi ohrabriti druge mlade da se upuste u slične avanture koje nude Europske snage solidarnosti. Ako je ovo prvi put da čuješ za program Europskih snaga solidarnosti ili imaš bilo kakve dvojbe oko programa ili jednostavno želiš provesti ugodno vrijeme učeći o mogućnostima koje su pred tobom, pridruži nam se u četvrtak 25. 11. u 17 h na Facebook Liveu. Pripremi pitanja koja ćeš tijekom druženja postavljati u komentarima, Aida, Estela, Manon i Vasilij jedva čekaju odgovoriti na njih!

Prilika za volontiranje u Mađarskoj

Već si odlučio/la provesti nekoliko mjeseci volontirajući u inozemstvu?

Prilike te čekaju u Mađarskoj! Traže se volonteri za 5 različitih projekata u trajanju od 6 do 12 mjeseci. Želiš li biti dio eko-zajednice u ruralnom dijelu Mađarske, iskusiti ekološko življenje, permakulturu i prirodnu gradnju? Ili više voliš gradsku vrevu, ali i dalje želiš promovirati zeleni i zdravi životni stil? Želiš li da tvoj život dobije viši smisao upoznavanjem djece s umjetnošću, jezicima i vrtlarenjem? Prijave su trenutno otvorene, a sve detalje naći ćeš na stranicama udruge Szatyor.

Mogućnost volontiranja u Francuskoj

A tu je i poziv za volontiranje u Francuskoj! U gradiću Rouillon traže ambasadora zelenog življenja koji će educirati djecu, mlade i odrasle o zaštiti okoliša. Glavni cilj ovog projekta je održivim inicijativama poboljšati rad školske kantine i promovirati zelena putovanja u školi i zajednici. Više informacija naći ćeš u ovdje – https://europa.eu/youth/solidarity/placement/28306_fr. Prijaviti se možeš na evs@europe-en-sarthe.eu, ali morat ćeš požuriti jer su prijave otvorene do 21. studenog.