BIOM-ov glasnik i razne obavijesti

  • 20.11.2011.

Opet donosimo nekoliko raznih obavijesti Udruge BIOM, ali i obavijesti vezanih uz istraživanje, zaštitu i popularizaciju prirode i okoliša. Ovaj tjedan je bogat ponuđenim aktivnostima/predavanjima a svima je zajedničko da su besplatne.

Udruga BIOM će održati zadnji redovni sastanak u ovoj godini u srijedu, 7.12.2011. u 18 h u prostorijama Biološkog odsjeka, Rooseveltov trg 6, Zagreb. Pozvani su svi članovi, simpatizeri i zainteresirani za rad Udruge.

U srijedu, 23. studenog u 17.30 sati na Rooseveltovom trgu 6 u predavaonici BO1 (animalna fiziologija-prizemlje) će članica naše Udruge održati predavanje pod nazivom “Avanturas Brasileiras”. Putopisno predavanje o Brazilu organizira Hrvatsko botaničko društvo.

———————————————————–

Hrvatska udruga stručnjaka zaštite prirode i okoliša organizira novo predavanje pod temom: “Utjecaj ekonomske krize na planirani razvoj i izgradnju obnovljivih izvora energije” u utorak, 22. studenog, u Hrvatskom novinarskom društvu (Perkovčeva 2 u Zagrebu) s početkom u 18h.
Predavač će biti dr.sc. Niko Malbaša dipl.ing, predsjednik UO HUSZPO-a, a svi zainteresirani se trebaju predbilježiti za sudjelovanje na e-mail huszpo@huszpo.hr
———————————————————–

U srijedu 23.11.2011. godine s početkom u 19 sati na Šumarskom fakultetu u Zagrebu – velika predavaona održati će se predavanje o Speleološkim ekspedicijama Lukina jama 2010. i 2011. godine. Predavač će biti vođa ekspedicije – Luka Mudronja iz SO Velebita.
Ulaz je slobodan i povedite sve zainteresirane jer će biti dosta zanimljivo.
———————————————————–

U srijedu, 23. studenog u 11 sati, u klubu Novinarskog doma (Zagreb, Perkovčeva 2) Zbor novinara HND-a poziva na okrugli stol na temu: “Energetski objekti i zaštita okoliša – Vjerodostojnost studija utjecaja naokoliš energetskih objekata u povodu aktualnih rasprava o HE Ombla i TE Plomin”

Sudjeluju: Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva, Ekonerg, Elektroprojekt, HEP, Zelena istra, Zelena akcija, EkoKvarner, Gong, znanstvenici i novinari
———————————————————–

U četvrtak, 24. studenoga 2011. u 15:30 sati, Dvorana III krila, Institut “Ruđer Bošković”, Bijenička 54, Zagreb
predavanje na temu “Evolution and Development: A View From the Blind Cavefish Astyanax” koje će održati Prof. William R. Jeffery, Department of Biology, University of Maryland.
Pročitajte originalni poziv.
Pogledajte biografiju predavača.
———————————————————–

U četvrtak, 24. studenog u MM centru (iza Francuskog paviljona u SC-u, Zagreb) s početkom u 19 sati je predavanje magistra znanosti Konrada Kiša, na temu „Socio-politički aspekt šuma i šumarstva Hrvatske iz lokalne i globalne perspektive“.
U prvom dijelu predavanja govorit će se o kratkoj povijesti hrvatskog šumarstva i promjenama u šumarskoj politici u 3. mileniju, dok će u drugom dijelu biti govora o certifikaciji. Je li riječ o strategiji za spas svjetskih šuma ili pak o perfidnom marketinškom triku, provjerite na predavanju.
Predavanje je dio globalnog projekta Make a Forest.
O predavanju i biografija predavača.
———————————————————–

U četvrtak, 24. studenog u Zelenoj akciji (Frankopanska 1, Zagreb) u 20:00 je predavanje na temu “Pravo okoliša i aktivizam” koje će voditi Enes Ćerimagić.
———————————————————–

Počele su prijave i traju do 15.12.2011. za Klaus Toepfer Fellowship Programme – Promoting excellence and leadership among emerging nature conservation leaders from Central and Eastern Europe, the Caucasus and Central Asia. Riječ je o prgramu usavršavanja stručnjaka u konzervacijskoj biologiji kojeg financira njemčaka federalna agencija za zaštitu prirode. Program je namijenjen korisnicima iz javnih institucija, privatnoh sektora i ne-vladinih organizacija. Pročitajte više.
———————————————————–

Dostupan je besplatni online tečaj na temu Zajedničke poljoprivredne politike (Common agricultural policy, CAP).
———————————————————–

Također, podsjećam da je BIOM u trendu sa socijalnim mrežama pa like-ajte BIOM-ov Facebook ili pratite LinkedIn.

Osim toga, ne zaboravite na portale Biologija.com.hr, Zaštita prirode i Civilno društvo.