Izlet za članove na Dinaru

Došao je i onaj trenutak u godini koji su mnogi naši članovi s nestrpljenjem iščekivali – odlazak na zajednički izlet! Ovoga puta vodimo vas na dvodnevni izlet u posjet našoj najvećoj planini – Dinari. Tamo ćemo imati prilike upoznati se s krškim krajolicima, otkriti tko se skriva u travnjacima te kako možemo očuvati bioraznolikost ovih jedinstvenih staništa. Bit će ovo i jedinstvena prilika za upoznavanje s našim sinjskim timom i njihovim aktivnostima na ovom području.

  • 13.04.2023.

Izlet će se održati za vikend 22.-23.4.2023., čime ćemo na prigodan način obilježiti Dan planeta Zemlje. Prijevoz će biti organiziran minibusom iz Zagreba a članovi iz okolice Sinja će se moći pridružiti našem sinjskom timu u dolasku na lokacije.

Polazak iz Zagreba je u subotu, u ranim jutarnjim satima blizu ureda Bioma (Čazmanska 2) te se očekuje dolazak oko podneva u planinarski dom Vrdovo na samoj Dinari. Tamo ćemo imati organiziran ručak te nakon toga krećemo u šetnju kroz prirodu uz interpretaciju našeg stručnjaka za ptice i prirodu, Ivana Budinskog. Šetnja će se održati po laganoj planinarskoj stazi. Nakon toga vraćamo se u planinarski dom gdje ćemo večerati, družiti se te odlazimo na spavanje.

U nedjelju ujutro nakon doručka u domu, odlazimo do lokacija na kojima provodimo aktivnosti unapređenja kvalitete staništa poput kontroliranog paljenja i obnavljanja suhozida i lokvi. Puni novostečenog znanja odlazimo na organizirani ručak te potom krećemo prema Zagrebu. Povratak u Zagreb se očekuje u večernjim satima.

Tijekom boravka na Dinari bit ćemo smješteni u planinarskom domu Vrdovo. Sukladno samoj lokaciji, smještaj u domu je pravi planinarski – spava se u krevetima na kat , potrebno je donijeti svoju vreću za spavanje ili posteljinu. Dom ima grijanje, ali obzirom da ćemo biti na planini i da je proljeće tek počelo, potrebno je ponijeti toplu odjeću, deblju jaknu, čvrste cipele i kapu. Tko ima dalekozor neka ga svakako ponese, a mi ćemo ponijeti dalekozore za sve koji ga nemaju.

Kako bismo mogli organizirati i provesti ovaj izlet u djelo, potrebna će nam biti donacija sudionika u iznosu od 60 EUR. Ona će  nam pomoći da pokrijemo troškove prijevoza, smještaja i hrane tijekom izleta.

Broj mjesta je ograničen te je stoga potrebno ispuniti Prijavnicu za izlet do nedjelje, 16.4. do ponoći. Početkom idućeg tjedna javit ćemo se članovima koji se prijave za izlet oko detaljnih dogovora.

Svi članovi koji nam se žele pridružiti na izletu moraju imati plaćenu članarinu za ovu godinu. Ako niste obnovili svoju članarinu, to još uvijek stignete. Više o tome kako obnoviti članarinu pronađite ovdje.

Nisi član, a volio bi nam se pridružiti na izletu? Ništa lakše, ispuni Pristupnicu, uplati članarinu i odleti s nama u posjet mističnoj Dinari! Više o tome kako i zašto se učlaniti saznaj ovdje.