Trening prepoznavanja ptica na Neretvi 2023.

Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje. Za polaznike ćemo osigurati dalekozore i knjige za determinaciju ptica

  • 19.04.2023.

BirdID Neretva 2021., foto: M. Burić

Uživate li u ranom jutru, dok su zrake sunca još uvijek nježne i možete čuti zvukove buđenja prirode? Dok šetate gradom ili u prirodi, obraćate li pozornost na pjev ptica? Uspijevate li ih pronaći, vidjeti? Koje to ptice najčešće susrećete? Kako prepoznati o kojoj se vrsti radi?

Sjednete na balkon i čujete poznato glasanje ptice: “Gle, ova se vratila! Svake godine u ovo vrijeme je ovdje.”

Ukoliko vas zanima koja je to vrsta i nešto o njoj, ali i o ostalim pticama koje možete vidjeti u dolini, spremni smo pomoći.

Udruga Biom poziva zainteresirane da se uključe u trening prepoznavanja ptica na Neretvi. Trening će se odvijati 6. i 27. svibnja 2023. na području delte Neretve. U sklopu treninga održava se jedno uvodno online predavanje i dvije terenske edukacije. Sudionici će imati priliku vidjeti i naučiti prepoznavati vrste ptica česte u svojoj okolici, a uz malo sreće i rijetke vrste koje posjećuju lagune na ušću Neretve.

Primorska bjeloguza, foto: Biom

Na terenu ćemo učiti tehnike prepoznavanja vrsta ptica po izgledu i po glasanju. Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje. Za polaznike ćemo osigurati dalekozore i knjige za determinaciju ptica.

Uvodno online predavanje na kojem ćemo se upoznati bit će 5. svibnja u 18 h. Tereni su predviđeni 6. i 27. svibnja 2023., no termini su podložni promjenama ovisno o vremenskim prilikama.

Ukoliko ste zainteresirani, najkasnije do 28. travnja 2023. ispunite online prijavnicu (https://forms.gle/28Ej9XS1gYJYQFv47)