Pridružite se proslavi našeg 18. rođendana!

  • 28.05.2024.

Ovoga lipnja obilježavamo 18 godina od osnivanja udruge Biom koja je svojim radom izrasla u jednu od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj i postala partner BirdLifea, najveće svjetske mreže za zaštitu prirode koja je svjetski priznat predvodnik u zaštiti ptica sa 122 BirdLife partnera u 118 zemalja svijeta.

Naša misija je očuvanje bioraznolikosti zbog dobrobiti prirode i društva. Bavimo se zaštitom divljih ptica te drugih vrsta i staništa, borbom protiv krivolova i drugih opasnosti za živi svijet, okupljamo zaljubljenike u prirodu, organiziramo volontiranja, educiramo djecu, mlade i odrasle, provodimo istraživanja te zagovaramo promjene koje pozitivno utječu na živi svijet. Svojim aktivnostima nastojimo popularizirati znanost i širiti svijest o važnosti individualnog doprinosa očuvanju prirode.

S veseljem vas pozivamo da se pridružite proslavi naših 18 godina borbe za prirodu! 

Biom postaje punoljetan i zbog toga želimo organizirati nezaboravan rođendanski tulum za sve naše drage kolege, članove, suradnike, volontere, prijatelje i sve ostale ljubitelje prirode. Osvrnut ćemo se na prošle godine, proslaviti sve dosadašnje uspjehe i nazdraviti u čast budućim avanturama.

Kada i gdje? Okupljamo se u petak 7.6.2024. od 20 sati u klubu Route 66 (Paromlinska Cesta 47, Zagreb). Molimo da svoj dolazak potvrdite ispunjavanjem ovog obrasca.

Svoju punoljetnost proslavit ćemo na još jedan način – iskoristit ćemo svoje biračko pravo na izborima hrvatskih predstavnika u EU parlamentu, koji se u Hrvatskoj održavaju 9. lipnja!

Kao zagrijavanje za izbornu atmosferu, na tulumu ćete imati priliku sudjelovati u izboru jednog od kandidata koji će se koncem 2024. natjecati na izboru za Pticu godine. Pripremite se, možda vas jedna od kampanja u potpunosti osvoji!

A u nedjelju, nakon poštenog odmora i oporavka od plesnih koraka, pozivamo vas da pružite korak do biračkih mjesta i sudjelujete u izborima koji će odrediti sudbinu Europe, ali i ostatka svijeta! Vaš glas može biti presudan za odabir ljudi koji će doista zastupati poteze nužne za konkretnu ekološku transformaciju koja je potrebna da bi Europa preživjela. Europljani moraju izabrati političare koji će staviti opće dobro ispred svih osobnih interesa, rukovoditi se znanošću i pokazati vodstvo koje će se moći izravno suočiti s krizom. (Kako su europarlamentarci glasali u dosadašnjem mandatu – doznajte ovdje)

Želite li doznati za što se zalažemo? Pročitajte manifest “Izbori za ljude i prirodu”!