Predavanje: Upravljanje vukom i njegova zaštita na području savezne države Montana, četvrtak 10.5.2018.

  • 04.05.2018.

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

Pridružite nam i ovaj četvrtak na Biomovom predavanju pod nazivom „Upravljanje vukom i njegova zaštita na području savezne države Montana“, koje će se održati u četvrtak, 10.05. na Biološkom odsjeku PMF-a. Predavanje će održati dr. Seth Wilson, konzervacijski biolog koji na jedinstven način povezuje ekologiju sa proučavanjem društva i kulture.

weekendregatta

Dr. Wilson nam donosi više od 20 godina iskustva u radu s velikim zvijerima i umanjivanju konflikta između čovjeka i velikih zvijeri. Na predavanju će nam prenijeti iskustvo rada s nevladinom organizacijom Blackfoot Challenge, koja je napodručju savezne države Montana zajedno s lokalnom zajednicom angažirana u pronalasku rješenja za suživot čovjeka i velikih zvijeri.

Rad dr. Wilsona posebno je zapažen kroz provedbu LIFE DINALP BEAR projekta, čiji se dio provodio i na području Hrvatske, a mi se iznimno radujemo prilici za zajedničku suradnju na provedbi LIFE Lynx projekta.

Doznajte na koji se način društvo prilagodilo značajnom porastu populacije vuka, kakve pritiske njihova prisutnost stvara na stočarstvo, i koje su se metode pokazale uspješnim u smanjivanju sukoba sa čovjekovim njegovim gospodarskim djelatnostima.

Vidimo se u četvrtak 10.05.2018, u 18 sati, na Biološkom odsjeku PMF-a (Rooseveltov trg 6) u predavaoni BO2. Predavanje možete pratiti i na našem YouTube kanalu: