Noć ideja u Rijeci

  • 30. siječnja 2020
  • 17:30, Rijeka

  • Traje do 31. siječnja 2020

Pridružite nam se u raspravi o urbanoj bioraznolikosti i promatranju ptica uživo ili pratite događanje online.

Bioraznolikost i očuvanje prirode rijetko su u našim mislima povezani s gradovima. No, neke biljne i životinjske vrste uspijevaju živjeti u urbanim područjima, a širenje tih oblika života znatno doprinosi boljoj kvaliteti zraka i vode i regulaciji temperature u našim gradovima.

Što znamo o urbanoj bioraznolikosti koja nas okružuje? Kako arhitekti i urbanisti mogu promovirati prirodu i bioraznolikost u urbanom razvoju? Koju ulogu mogu igrati građani u smislu promicanja i zaštite urbane bioraznolikosti? Koje su dobre prakse vođene u Francuskoj i Hrvatskoj s ciljem promišljanja o gradu kao o mjestu koje bi bilo u skladu s prirodom?

Ovo su neka od pitanja o kojima će se raspravljati tijekom 5. izdanja Noći ideja 30. siječnja 2020. godine u 17.30 sati u Rijeci (RiHub, Ul. Ivana Grohovca 1/a) u organizaciji Francuskog instituta u Hrvatskoj, a u suradnji s programom Green Wave Rijeke 2020, europske prijestolnice kulture. Ovaj globalni događaj može se pratiti i podijeliti putem #nightofideas.

Rasprava otvorena svima će se održati na engleskom jeziku, a okupit će biologe, arhitekte i predstavnike francuskog i hrvatskog civilnog društva.

Svi koji žele moći će sudjelovati u besplatnoj vođenoj turi tijekom koje će upoznati ptice koje nastanjuju Rijeku, njihov način života i habitat. Turu organizira Biom 31. siječnja 2020. godine od 9.30 do 11.00 sati (sastanak je ispred Prirodoslovnog muzeja Rijeka, Lorenzov pro. 1, Rijeka). Molimo vas da potvrdite svoje sudjelovanje u ovoj turi prije 28. siječnja 2020. godine gospodinu Djuri Zifri: djuro.zifra@diplomatie.gouv.fr

Očekujemo vas u velikom broju!

Night of Ideas poziv i program