Zimsko prebrojavanje ptica vodarica 2022. – saznajte sve na online sastanku!

Sve što ste htjeli znati o IWC-u 2022. saznajte na volonterskom online sastanku u srijedu 12.1.2022. u 16 sati.

  • 07.01.2022.

Kako bismo se bolje pripremili za nadolazeću akciju zimskog prebrojavanja ptica vodarica – IWC 2022 – za sve naše volontere organiziramo online sastanak i druženje. Sastanak će se održati u srijedu 12. siječnja 2022. u 16 sati putem platforme Zoom. Sastanak je namijenjen svim volonterima koji planiraju sudjelovati u IWC-u, bez obzira jesu li se već prijavili za sudjelovanje ili ne. Pozivamo sve koji se uključuju prvi put, ali i sudionike s višegodišnjim iskustvom. Sama akcija prebrojavanja ptica održava se idući vikend, 15. i 16. siječnja.

Na sastanku ćemo pričati o cijelom procesu prikupljanja podataka o pticama, među ostalim i o tome kako odabrati lokaciju, kako brojati ptice te kako ispuniti obrazac s podacima. Sudionici će moći saznati sve što ih zanima o IWC-u te podijeliti svoja iskustva s terena. Također, zainteresirani će se moći predbilježiti za zajedničke terene 15. i 16. siječnja.

Za sudjelovanje na sastanku registrirajte se putem ovog linka:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEsd-Gvqj0rGdVx99uIpj9oqswe3zyAWQK6

Ako ne možete sudjelovati na sastanku, a želite sudjelovati u akciji, javite se jednom od koordinatora ovogodišnje akcije:

zapadna i središnja Hrvatska: petra.culig@biom.hr

istočna Hrvatska: marina.grgic@biom.hr

južna Hrvatska: ante.kodzoman@biom.hr

sjeverna Hrvatska: gcizmesija@gmail.com

nacionalni koordinator: tomikadrian@gmail.com

IWC je međunarodna volonterska akcija brojanja ptica vodarica. Više o IWC-u pročitajte na linku dolje – https://www.biom.hr/u-sijecnju-iwc-zimsko-prebrojavanje-ptica-vodarica-2022-pridruzite-se/