Volontiraj za prirodu s Biomom u Sinju

Tražimo jednog volontera za dugotrajno volontiranje u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti u razdoblju 16.01. - 15.09. 2023. u Sinju

  • 29.11.2022.

 

Mi smo organizacija civilnog društva koja se bavi očuvanjem prirode, njezinim promicanjem i popularizacijom. Volontiranje u našem područnom uredu u Sinju pružat će prije svega podršku u osmišljavanju i provedbi edukacijskih aktivnost te u komunikaciji važnosti očuvanja prirode.

Trajanje volontiranja je od 16. 1. 2023. do 15. 9. 2023. a odabrani volonter (1) će imati osiguran smještaj za vrijeme trajanja cjelokupnog angažmana; ne snosi troškove stanovanja i putovanja te će primati mjesečni džeparac i određeni novčani iznos za pokrivanje troškova hrane. Volonter može doći iz bilo kojeg mjesta ili već živjeti u Sinju.

Glavno mjesto volontiranja je naš  područni ured u Sinju. Rad područnog ureda Bioma usmjeren je na na lokalno djelovanje, zaštitu biološke raznolikosti područja i rad sa zajednicom kroz edukacije i druge aktivnosti, a volonter će pomagati u planiranju aktivnosti podizanja svijesti i poticati lokalnu zajednicu na uključivanje u zaštitu prirode.

Volontersko radno vrijeme je od ponedjeljka do petka (7 h dnevno), a ponekad i vikendom. Aktivnosti će se obavljati ili iz ureda ili na terenu, što primarno obuhvaća okolicu Sinja. Ovisno o interesu, volonter će se moći uključivati i u druge aktivnosti na širem području Hrvatske, odnosno na Učkoj i Beli te ponekad sudjelovati u radu Biomova zagrebačkog ureda.

Koje su volonterske zadaće?

  • Kreativan rad na osmišljavanju i izradi raznih edukacijskih sadržaja
  • Podršku u osmišljavanju i izradi komunikacijskih sadržaja za našu web stranicu i društvene mreže
  • Osmišljavanje i provedbu radionica i raznih događanja za javnost
  • Pomoć u provedbi terenskih aktivnosti i pripremu zanimljivih izvještaja s terena za naše komunikacijske kanale
  • Sudjelovanje u svakodnevnim manjim uredskim i administrativnim poslovima

Zainteresirani kandidati na natječaj se prijavljuju u dva koraka:

  1. Korak – ispunite online prijavnicu s osnovnim podacima na ovom linku. Nakon popunjavanja na e-mail će stići PDF obrazac.
  2. Korak – pošaljite životopis i ispunjeni prijavni obrazac u PDF-u na e-mail adresu volonteri@biom.hr

Detalje volonterskog projekta možete naći na poveznici Volontiraj za prirodu_poziv za volontere. Rok za prijavu je do 8. 12. 2022. u 23:59.

Svim kandidatima odabranima za razgovor za volontersku poziciju javit ćemo se najkasnije do 12. 12. 2022.