Upoznajte naše volonterke u sklopu projekta “Let’s CRES”

  • 24.07.2019.

BeFunky-collage (13) (1)

Pozdrav,
mi smo Irina i Kato, volonterke iz Tblisija, Gruzije. Studiramo na Državnom sveučilištu Ilia na fakultetu prirodnih znanosti, na drugoj godini smjerova biologija i ekologija. Stoga vas neće iznenaditi ako kažemo da smo motivirane za zaštitu bioraznolikosti.
Trenutno smo u Belom, radimo na programu očuvanja bjeloglavih supova i ovdje ćemo raditi pet mjeseci (ili možda više  ). Dolazak u Beli bio je vrlo spontan za nas. Elektronskom poštom naše nas je sveučilište informiralo o ovom projektu te nam se ideja sudjelovanja svidjela te smo poslali motivacijska pisma u nadi da će nas izabrati. Nakon tjedan dana znali smo da idemo na Cres i to je vrlo brzo postala stvarnost.
Ovdje smo već pet tjedana i uživamo iz dana u dan. Rad sa strvinarima je zanimljiv, zabavan i poučan, a također pomažemo s aktivnostima u muzeju odnosno Centru za posjetitelje. U slobodno vrijeme istražujemo otok Cres te uživamo u njegovim bogatstvima i moru.
Ako je očuvanje prirode važna tema i za vas i želite steći praksu u radu sa strvinarima, preporučujemo vam da provedete vrijeme u Oporavilištu u Belom. Steći ćete mnoga potrebna znanja o strvinarima, imati mnogo terenskih aktivnosti, upoznati nove zanimljive ljude i uživati u prirodi.
Ako nemate vremena za volontiranje, možete doći u Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove kao posjetitelji, naučiti mnogo o supovima te kulturi otoka Cresa te vidjeti supove koji su na oporavku u letnici.

Nadamo se da ćemo vas vidjeti!

Irina i Kato

Irina i Kato u Hrvatsku su došle u sklopu projekta Europskih Snaga Solidarnosti – Let’s CRES (Let’s Create Regional and Enviornmental Solidarity) koji provodi Udruga Biom u suradnji sa Centrom za posjetitelje i oporavilištem za bjeloglave supove Beli  i udrugom Georgian Youth for Europe.

Ukoliko ste zainteresirani za volontiranje ili rad na projektima u inozemstvu i želite saznati što vam to sve nudi i kako se možete prijaviti, pogledajte stranice Europskih Snaga Solidarnosti i informirajte se. Udruga Biom može vas podržati u vašoj prijavi.