Naše volontersko putovanje – predavanje Biomovih ESS volontera

Što je privuklo četvoro mladih ljudi na volontiranje kroz deset mjeseci u Hrvatsku? Zašto nam se na dugoročno volontiranje pridružila mlada Šibenčanka? Oni će vam otkriti na predavanju, dođite!

  • 07.12.2023.

Početkom godine stiglo nam je pojačanje, pet mladih osoba dobilo je priliku dugoročno volontirati u Udruzi Biom, u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti (ESS). Svoje vrijeme, znanje, talente i veliki entuzijaam dijelili su u našim svakodnevnim aktivnostima. Ivana se, kao naša prva domaća dugoročna volonterka na ESS programu, pridružila u siječnju u sinjskom uredu te se brzo uklopila u tim. Četvoro volontera iz Španjolske, Francuske, Švedske i Bjelorusije u Hrvatsku je stiglo u veljači.

Zašto su odabrali nas? Što su naučili, a što ih je iznenadilo? Kako su se prilagodili životu u Hrvatskoj, koga su sve upoznali te što će ponijeti sa sobom u svoje zemlje? Općenito, kako je volontirati za prirodu u Hrvatskoj?

Na ova i ostala zanimljiva pitanja, odgovorit će Anton, Coline, Lejla i Palina te predstaviti projekt ”Volonteer for Nature With Biom” u ponedjeljak 11. prosinca u 17 sati. Predavanje će biti na engleskom jeziku, uživo u Biomovom uredu (Čazmanska 2, polukat) te online.

Poslušajte kako je brinuti se za supove na Cresu, kampirati na Ornitološkom kampu na Učki, izlaziti na terene, organizirati događanja te kako izgleda rad u Biomovom uredu u Sinju i Zagrebu iz perspektive volontera.

Također, upoznat će vas s programom Europskih snaga solidarnosti te kako mladi mogu pronaći prilike za volontiranje.

Registrirajte se za zoom predavanje ovdje, a ukoliko dolazite do ureda prijavite se ovdje da možemo lakše organizirati predavanje.