OTKAZANO – Promatranje ptica u sklopu Festivala vjetra

Zbog sadašnje epidemiološke situacije i u skladu s uputama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, vezano za korona virus, OTKAZUJEMO PROMATRANJE PTICA.

  • 14. June 2020
  • 09:15, Jarun, Zagreb

Pridružite nam se u nedjelju, 14.6.2020. u 9:00 na Jarunu gdje na Festivalu vjetra promatramo ptice.

Okupljanje je na obali jezera ispred otoka Ljubavi (vidi niže) na adresi Aleja Mateja Ljubeka 23. Jarun je atraktivno mjesto za rekreaciju i odmor brojnih građana. Zbog svoje velike vodene površine i brojnih šumaraka lokacija je privlačna mnogim vrstama ptica. Očekivane vrste su liska, divlja patka, labud, zelendur, zeba, brgljez, crvendać, velika sjenica, plavetna sjenica, gugutka…

Za promatranje nije potrebna skupa oprema, niti stručno znanje. Najvažniji „alati“ su otvorene oči i uši! Sve drugo je opcionalno. Ukoliko imate svoj dalekozor, slobodno ga ponesite. Ako nemate, Biom će osigurati dalekozore i teleskop za sve prisutne, kao i nekoliko priručnika za određivanja vrsta.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu.

Možete nam se pridružiti ili nas napustiti kad želite.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite našu web i Facebook stranicu gdje ćete na vrijeme saznati održava li se promatranje.

Za sve informacije o promatranjima ptica, javite nam se na info@biom.hr

Kontakt osoba: Josip, 099/490 9586