OTKAZANO – Međunarodni dan bioraznolikosti

Zbog sadašnje epidemiološke situacije i u skladu s uputama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, vezano za korona virus, OTKAZUJEMO PROMATRANJE PTICA povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti.

  • 22. svibnja 2020
  • 09:00, Botanički vrt, Zagreb

Pridružite nam se ovaj petak, 22. svibnja u Botaničkom vrtu grada Zagreba, gdje promatranjem ptica obilježavamo Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

Međunarodni dan biološke raznolikosti su 1993. godine proglasili Ujedinjeni narodi, godinu dana nakon usvajanja teksta Konvencije o biološkoj raznolikosti. Hrvatski sabor je, donošenjem Zakona o zaštiti prirode, odredio da se 22. svibnja na Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

Okupljanje je kod glavnog ulaza u Mihanovićevoj u 9:00, a predviđeno trajanje je 2-3 sata iako nas možete napustiti bilo kada, kao i pridružiti nam se.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu. Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora će biti osigurani, ali tko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite našu web i Facebook stranicu gdje ćete na vrijeme saznati održava li se promatranje.

Za sve informacije o promatranjima ptica, javite nam se na info@biom.hr

Kontakt osoba: Dubravko, 099/490 9586