BETSA kamp Crna Gora, Orjen, 25-27.4.2016

  • 04.05.2016.

BETSA CG0BETSA CG1

U sklopu “BETSA” projekta od 25. do 27. travnja sudjelovali smo na zajedničkom kampu za razvoj edukativnog turizma temeljenog na bioraznolikosti, održanog na Orjenu u Crnoj Gori. Glavni organizatori i domaćini kampa bili su crnogorski partneri na projektu – Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), Eko Boka i Općina Tivat. S hrvatske strane, na kampu su sudjelovali Općina Baška Voda, predstavnici turističkog sektora i Udruga BIOM.

Nakon upoznavanja s programom kampa, poslušali smo predavanja o prirodnoj i kulturnoj baštini područja Orjena, te potencijalima za razvoj edukativnog turizma koje su za nas pripremili djelatnici CZIP-a i Agencije za zaštitu i razvoj Orjena.

Sljedeći dan nas je vrijeme poslužilo te smo od ranog jutra krenuli s terenskim aktivnostima, promatranjem ptica, istraživanjem flore i faune te usponom na vrh “Sedlo” (1596 m) gdje se nalazi planinarski dom. Nakon cjelodnevnih aktivnosti na terenu, navečer su sudionicima kampa prikazani kratki filmovi o ornitofauni Crne Gore, te su kroz audiovizualnu prezentaciju predstavljeni rezultati promatranja ptica.

Posljednjeg dana kampa jaka kiša nam je omela planove i prekinula izlet. No, najbitnije je da smo kući ponijeli prekrasne dojmove, sliku veličanstvene prirode Orjena i bogatstva koje priroda nesebično nudi!

Hvala svima na sudjelovanju i ugodnom druženju, a posebno članovima CZIP-a koji su nas lijepo primili i osigurali da se osjećamo ugodno!

Hvala našim domaćinima- obitelji Tripković koji su neumorno za nas pripremali ukusna jela u konobi “Gušti” te nam bili na usluzi od ranog jutra!