Znanstvenici za održivu poljoprivredu

  • 12.11.2019.

Udruga Biom kao predstavnik Hrvatske u BirdLife-u, uključena je u kampanju za unapređenje prijedloga nove zajedničke poljoprivredne politike (ZPP, eng. CAP – Common Agricultural Policy) EU koja će na snagu stupiti nakon 2020. Ciljevi koje želimo ostvariti su osiguranje održive proizvodnje hrane, zaštita bioraznolikosti i ublažavanje klimatskih promjena. Želimo osigurati da se pri donošenju nove ZPP, koja će na snazi biti narednih 7 godina, i njenom provođenju uvaže najnovije znanstvene spoznaje jer se samo tako može osigurati ostvarenje ciljeva EU zadanih kroz Agendu za održivi razvoj do 2030.

Kako bismo ostvarili pritisak na donosioce odluka, pozivamo znanstvenike da se pridruže mnogobrojnim europskim znanstvenicima koji su potpisali otvoreno pismo koje je poslano zastupnicima u EU Parlamentu te članovima Odbora za okoliš i poljoprivredu.

Svoju podršku možete dati popunjavanjem kratkog upitnika kojim potvrđujete svoju pripadnost znanstvenoj zajednici. Popis znanstvenika koji su se već priključili i onih koji će se tek priključiti kampanji kao privitak pismu s popisom 10 najvažnijih zahtjeva bit će poslan predstavnicima EU Parlamenta krajem siječnja ili početkom veljače iduće godine.

Napominjemo da nije nužno da se bavite ekologijom ili poljoprivredom u svojem znanstvenom radu nego da se slažete sa stavovima koji se u pismu navode.

Priroda će vam biti zahvalna!

2019-07-20-09-59-57-1200x800