Zlati šakal širi areal – pridružite nam se!

  • 29.10.2013.

U sklopu projekta “Zlati šakal širi areal” pripremamo se na akciju bilježenja čopora čagljeva na području Vranskog jezera i Lonjskog polja! Radi se o projektu kojeg je pokrenulo Društvo študentov biologije sa Ljubljanskog Sveučilišta (SLO) i Društvo za ohranjanje, raziskovanje in trajnostni razvoj Dinaridov – DINARICUM (SLO)u kojem Udruga BIOM sudjeluje kao partner iz Hrvatske. Projekt je financiran od strane Študentske organizacije univerze v Ljubljani (SLO).

Cilj projekta je aktivno uključiti studente biologije u istraživačke aktivnosti te poticanje međunarodne suradnje između studenata biologije. Projekt predstavlja mogućnost neformalne edukacije i stjecanja znanja te razmjenu iskustava na području ekologije čaglja. Na osnovi dobivenih podataka studentima će se predstaviti čagalj, upoznati ih sa detaljima njegove ekologije i uloge u cjelokupnom ekosustavu.
U sklopu projekta provodit će se terenska istraživanja i edukativna predavanja na području Slovenije i Hrvatske. Tijekom narednog tjedna aktivnosti će se provoditi na području PP Vransko jezero i PP Lonjsko polje te su svi zainteresirani dobro došli.

Više informacija o projektu i aktivnostima možete naći na Facebook stranici: https://www.facebook.com/zlatisakal?fref=ts

Za više informacija o sudjelovanju Udruge BIOM možete kontaktirati Ivanu Selanec na mail: ivana.selanec@biom.hr.