Zimsko prebrojavanje ptica vodarica i edukacijski teren

  • 04.01.2017.

31961151091_4e0db5e1f8_o
Udruga BIOM ove godine pomaže Hrvatskom društvu za zaštitu ptica i prirode (HDZPP) u koordinaciji međunarodnog zimskog prebrojavanja ptica vodenih površina (engl. International Waterbird Census – IWC).

Na poveznici Zimsko prebrojavanje 2017 poziv se nalazi službeni poziv sa svim potrebnim informacijama, a ukoliko se želite priključiti javite se nacionalnom ili jednom od regionalnih koordinatora:

Za prebrojavanje će vam trebati IWC terenski obrazac, kojeg možete obostrano isprintati i u njega upisivati podatke na terenu. Nakon terena podatke je potrebno prepisati u IWC Data Submission Form obrazac i poslati ih jednom od koordinatora.

Kako bismo vas pripremili za ovogodišnje prebrojavanje, u nedjelju 8.1.2017. ćemo održati edukacijski teren na šljunčari Blato.

Za one koji ne znaju, do ove lokacije se može doći autobusom sa Savskog mosta (linije br. 111112132, 164165), vožnja traje ~15 min, stanica je Petlja-ulaz. Na toj stanici autobusi uglavnom ne staju, pa je potrebno pritisnuti gumb da stane ili zamoliti vozača unaprijed da vas tamo ostavi. Oni koji dolaze autom mogu se parkirati u kanalu ispod nadvožnjaka. Nalazimo se ujutro u 8:00 sati. Zadržali bismo se najkasnije do 12:00 sati. U slučaju magle ćemo otkazati teren jer se ona u ovo doba godine zna zadržati dosta dugo pa baš ne vrijedi čekati.

Kontakt osobe za edukacijski teren su

Vidimo se u nedjelju!