Želite li socio-ekonomski analizirati ilegalno ubijanje ptica na Neretvi?

Analiza će se provesti kako bi se dobio jasniji uvid u motivaciju i uzroke krivolovnih aktivnosti na ptice na području delte Neretve. Ponude je potrebno dostaviti najkasnije do 21. kolovoza 2020. godine

  • 27.07.2020.

Udruga Biom raspisuje Poziv za dostavu ponude za uslugu izrade socio-ekonomske analize percepcija i uzroka ilegalnog ubijanja ptica na delti Neretve, u sklopu projekta Adriatic Flyway 4: Safe Flyways – stop illegal bird killing in the Mediterranean, koji financiraju zaklade EuroNatur i MAVA.

Predmet nabave je dizajn socio-ekonomske analize, koordinacija provedbe na terenu te analiza i interpretacija rezultata. Analiza će se provesti kako bi se dobio jasniji uvid u motivaciju i uzroke krivolovnih aktivnosti na ptice na području delte Neretve, te bolje razumijevanje percepcija i stavova različitih interesnih grupa unutar lokalne zajednice o prirodnim vrijednostima tog područja i samom krivolovu.

Detalje i uvjete poziva možete vidjeti u tekstu Poziva.

Ponude je potrebno dostaviti najkasnije do 21. kolovoza 2020. godine u elektronskom obliku, a rok izvršenja usluge je 31.12.2020. godine.

Udruga Biom provodi Adriatic Flyway projekt kontinuirano od 2013. godine. Glavni cilj projekta je zaštita delte Neretve kao ključnog odmorišta, zimovališta i gnijezdilišta ptica na jadranskom seobenom putu. Pratimo stanje populacija ptica na Neretvi, organiziramo edukativna predavanja i radionice za lokalno stanovništvo, surađujemo s Javnom ustanovom “Priroda dubrovačko-neretvanska” i ostalim interesnim skupinama, ali i pratimo utjecaj ilegalnog lova na ptice. Na taj način se kroz projekt nastoji očuvati raznoliki ptičji svijet delte Neretve, kao i suzbiti prijetnje za njega.