Zelena čistka u Podsusedu u organizaciji BIOM-a i Sindikata biciklista

  • 19.04.2017.

18010363_1412495248794064_2604936422464086574_n

Nakon uspješno odrađene dvije Zelene čistke u protekle dvije godine, BIOM i Sindikat biciklista vas ponovno pozivaju da im se pridružite i ove godine. 

Akcija se održava u subotu 22.4.2017.  u Podsusedu s početkom u 9:30. Zajedno ćemo očistiti šumarak uz lokalnu prometnicu blizu mjesta gdje se potok Dolje ulijeva u rijeku Savu. Taj dio Save, sjeverno od Podsusedskog mosta, pripada Natura 2000 mreži i važno je područje za vrste i stanišne tipove. Točnu lokaciju čišćenja pronađite ovdje.

Pridonesite i vi čišćem okolišu ovom akcijom koja može biti početak jedne lijepe priče o izgradnji nove biciklističko-pješačke staze prema Zaprešiću. Mjesto koje se tretira kao odlagalište smeća moglo bi jednog dana postati atraktivna trasa za izletnike i zaljubljenike u prirodu te dnevna ruta onima koji bicikliraju na posao/u školu/faks.

Opremite se dobrom voljom, rukavicama i vrećama za smeće. Dio opreme će biti osiguran, no ponesite i vlastitu. Za odvoz smeća pobrinut će se Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš. Očekuje nas lijepo vrijeme, idealno da ga iskoristimo za uživanje u prirodi i dobrom društvu.

Svi zainteresirani moći će uz vodstvo BIOM-ovaca prošetati uz Savu i naučiti nešto o pticama koje tamo žive, dok će Sindikat biciklista prezentirati ideju nove pješačko-biciklističke staze.

Svima koji u Podsused odlučili doći biciklom, 22.4. HŽ putnički prijevoz osigurao je besplatan prijevoz bicikala na relaciji Glavni kolodvor – Podsused stajalište. Uz kupljenu kartu kondukteru u vlaku napomenite da „SINDIKAT BICIKLISTA IDE NA ZELENU ČISTKU u PODSUSED STAJALIŠTE“. Ukoliko će netko od biciklista trebati povratnu kartu jer će se vraćati vlakom na nekoj od relacija, u tom slučaju obavezno mora imati ovjerenu kartu s žigom „Sindikata biciklista“ kako bi besplatan prijevoz bicikala vrijedio i u povratku.

Polazak s Glavnog kolodvora prijepodne: 8:59, 9:06, 10:35, 11:17

Ostale opcije dolaska javnim prijevozom:

ZET linije s Črnomerca:
119 Podsused most
122 Podsused Centar
123 Ribićev put, stanica Podsusedski trg
172 Zelengaj, stanica Podsused
176 Gornja Bistra, stanica Podsused
ZET linija s Ljubljanice:
116 Podsused most

Kako bismo imali bolji uvid o broju volontera, prijavite vaš dolazak na mail petra.culig@biom.hr

Za daljnje informacije, pratite nas na Facebook eventu.

Veselimo se vašem dolasku i hvala vam što brinete za okoliš!