Volunteer for nature 2022

Volonteri Europskih snaga solidarnosti u sljedećih će 10 mjeseci pomagati u očuvanju prirode u Hrvatskoj!

  • 05.03.2022.

Od veljače pa sve do prosinca očuvanju prirode u Hrvatskoj pridonosit će četiri vrijedna volontera na projektu Volunteer for nature 2022. Novi projekt Europskih snaga solidarnosti okupio je četiri motivirana mlada volontera – Alu iz Poljske, Elenu iz Rusije, Eku iz Gruzije i Matthieua iz Francuske koji će zajedničkim snagama pomagati u terenskim istraživanjima i podizanju svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti.

Ovaj projekt traje od 15. veljače do 14. prosinca, a glavni su mu ciljevi:

  • praćenje stanja sastavnica prirode i provedba mjera očuvanja s ciljem očuvanja bioraznolikosti i prirodne baštine
  • podizanje svijesti javnosti, osnaživanje zajednice ljubitelja prirode i njezino aktivno uključivanje u zaštitu prirodu
  • stvaranje generacije mladih lidera u području zaštite prirode koji će postati pokretači promjena u svojim zajednicama.

 

Europske snage solidarnosti pružaju priliku mladima da doprinose društvu, volontiraju i rade za opće dobro. Naši će volonteri tijekom deset mjeseci graditi solidarnost prema prirodi svojim sudjelovanjem u istraživanju životinjskih i biljnih vrsta te poticanjem lokalne zajednice na uključivanje u edukativne i volonterske aktivnosti koje će za njih pripremati. Istovremeno to će im donijeti mnoge prilike za stjecanje iskustva i razvoj različitih vještina.

Volonteri već pripremaju mnoge edukativne materijale te sudjeluju u terenskim istraživanjima, a dok čekamo rezultate njihovih prvih aktivnosti, predstavljamo vam Alicju koja nam se javila tijekom potrage za vodenkosom na Plitvičkim jezerima.