Upoznaj volonterku SUP Patrole: Caroline

  • 21.06.2024.

Tko je Caroline?

Bok, ja sam Caroline, imam 25 godina i dolazim iz Belgije. Radim u Bruxellesu za BirdLife Europe i Srednju Aziju, koje je partnerstvo organizacija za zaštitu ptica i prirode, a BIOM je naš partner u Hrvatskoj! Radim u komunikacijama i strastvena sam u otklanjanju jaza između znanosti o okolišu, politike i šire javnosti. U slobodno vrijeme volim boraviti u prirodi i baviti se sportom.

Jesi li dosada imala priliku biti na sličnim aktivnostima, volontirati za prirodu? Ako da, ispunjava li te to?

Ovo mi je prvi put da volontiram na ovakav način, prije sam volontirala, ali ne na terenskom radu poput ovog!

Što za tebe znači očuvanje prirode i što misliš kako možeš doprinijeti?

Očuvanje i obnova prirode najvažniji je zadatak koji mi ljudi imamo, jer ovisimo o njoj i dio smo nje. Nažalost, nisu svi svjesni njene vrijednosti, pa kroz svoj rad u BirdLifeu pokušavam doprinijeti tome da priroda i klima postanu prioritet na političkoj razini. Općenito, radim što mogu kako bi bila održivija. Jedem manje mesa, koristim vlakove i autobuse umjesto aviona i donosim druge ekološki prihvatljive odluke. A sada s ovim volonterskim iskustvom, također ipoduzimam akcije na terenu.

Zašto si se prijavila biti volonter za SUP patrolu?

Volim avanture i stvarno sam željela steći iskustvo na terenu. Prvi put sam srela bjeloglavog supa prije dvije godine dok sam planinarila u Španjolskoj i toliko me impresionirao! Ovo volontersko iskustvo je savršena prilika za mene da naučim više o ovoj zadivljujućoj ptici i akcijama očuvanja na terenu, a ujedno se ponovno povežem s prirodom.

Što očekuješ od ovog volontiranja, čemu se veseliš, je li te strah nečeg?

Uzbuđena sam što ću sljedeća dva tjedna provesti vani i naučiti više o supovima i njihovom očuvanju. Ptice su prilično velike, pa ćemo vidjeti kako će to izgledati prvi put ako budem trebala rukovati s njima.

Tvoja poruka za čitatelje?

Pozivam vas da mi se pridružite u podršci za očuvanje supova i biološke raznolikosti našeg planeta. Vaši doprinosi mogu zaista napraviti razliku!

 

I ti možeš biti dio misije bezbrižnog ljeta za bjeloglave supove! Doniraj za njihovu spasilačku službu ovdje.