Uključi se u volontersku akciju zimskog hranjenja ptica!

  • 29.11.2018.

malaDobro je poznato da neke ptice migriraju na jug i zimu provode u toplijim krajevima. A što se događa s pticama koje ostaju ovdje? Ptice dobro podnose hladne uvjete jer im je tijelo izolirano toplim perjem i slojem masti. Međutim, ono što pticama predstavlja problem tijekom zime je nedostatak hrane. Naime, kada padne snijeg i temperatura se spusti ispod 0°C, ptice teže dolaze do izvora hrane. Istina je da ptice u prirodi uglavnom pronalaze dovoljne količine hrane da prežive zimu. Problem nastaje uslijed negativnih utjecaja ljudske djelatnosti zbog koje su uništena mnoga prirodna staništa. Zbog toga smo odgovorni pomoći pticama tijekom zime.

Udruga Biom i ove godine organizira volontersku akciju zimskog hranjenja ptica. Prvi volonterski sastanak održat će se u ponedjeljak, 3.12.2018. u 18:00 h u prostorijama naše udruge, na adresi Preradovićeva 34, desni ulaz, 2 kat. Razgovarat ćemo o tome zašto je važno hraniti ptice zimi, kada i na koji način to treba činiti i organizirat ćemo radionicu izrade hranilica.

Također, neki od volontera su već sudjelovali u ovakvim akcijama pa će biti zanimljivo čuti i njihova iskustva. Sav potreban materijal za izradu hranilica je osiguran od strane Bioma. Od volontera se očekuje samo da ponesu prazne plastične boce (najbolje od 1l, sa širokim otvorom) ukoliko su u mogućnosti i dosta pozitivne energije i ljubavi za ptice. Nadamo se da se vidimo u što većem broju!

Ukoliko imate pitanja javite se našoj volonterki Isidori Marković na: isidora.markovic@biom.hr, 099 652 0654.

20181128_091854_0001 (1)