Učenici Druge ekonomske škole iz Zagreba odabrali pratiti projekt ‘Gradski prozori u prirodu’

S učenicima smo dogovorili nastavak suradnje i nakon završetka ovog projekta, tako da će na jesen sudjelovati u Biomovom promatranju ptica na području parka Maksimir

  • 08.06.2021.

Ostvarili smo suradnju s Drugom ekonomskom školom iz Zagreba koja sudjeluje na projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“ koji se u školskoj godini 2020./2021. provodi u 10 odabranih srednjih škola iz cijele Hrvatske s čak 300 uključenih učenika.

Interdisciplinarnim obrazovnim programom ovog projekta učenici će steći znanja i vještine o građanskom praćenju javnih financija kroz korištenje otvorenih podataka vezanih za provedbu projekata financiranih iz EU fondova. To će doprinijeti boljem razumijevanju kohezijske politike i njezina utjecaja na svakodnevni život građana.

Učenici su odabrali pratiti projekt „Gradski prozori u prirodu“ – park Maksimir, unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture u čijoj je provedbi udruga BIOM partner projekta.

U sklopu projektnih aktivnosti sastali smo se 27. svibnja s učenicima koji su imali niz zanimljivih pitanja na koja smo rado odgovorili.

S učenicima smo pritom dogovorili nastavak suradnje i nakon završetka ovog projekta, tako da će na jesen sudjelovati u Biomovom promatranju ptica na području parka Maksimir.