Tribina uoči EU izbora: Važnost europskih izbora za okoliš i društvo

  • 08.04.2019.

ballot-black-and-white-black-and-white-1550337
Udruge Biom i Zelena akcija, u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, pozivaju vas na tribinu “Važnost europskih izbora za okoliš i društvo” koja će se održati 17. travnja od 10:00 do 13:00 u Kući Europe (Augusta Cesarca 4, Zagreb).

U svibnju će hrvatski građani i građanke imati priliku izabrati svoje predstavnike_ce u Europskom parlamentu na sljedećih pet godina. Europska unija (EU) ima važnu ulogu u stvaranju i oblikovanju politika zaštite okoliša u Hrvatskoj, dok hrvatski europarlamentarci_ke kroz rad u Europskom parlamentu imaju izravnu mogućnost utjecati na oblikovanje tih politika.

Hrvatska je ulaskom u EU ostvarila značajan napredak na području zaštite okoliša i prirode, ali brojni izazovi tek predstoje za Europu i Hrvatsku. Ubrzan gubitak bioraznolikosti, klimatske promjene, smanjenje dostupnih vodnih resursa i otpad rastuće su prijetnje dobrobiti i opstanku čovječanstva. Europski parlament ima važnu ulogu u odlučivanju kako će se Europa postaviti prema izazovima sadašnjice da bi se zaštitila naša budućnost.

Ususret izborima za Europski parlament Biom i Zelena akcija organiziraju seriju javnih rasprava o ključnim okolišnim i klimatskim pitanjima. Ovakve javne rasprave izrazito su bitne u mjesecima prije nadolazećih europskih izbora. Zato su one obilježene i porukama ovajputglasam.eu kampanje Europskog parlamenta – kad svi glasaju, svi pobjeđuju.

Ecology Nature Conservation Environmental ProtectionProgram:

*09.30 – 10.00 Registracija

*10.00 – 10.15 Uvodne riječi

*10.15 – 10.30 Predstavljanje kampanje #ovajputglasam – Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj

*10.30 – 11.00 Predstavljanje “Zelenog manifesta” – liste zelenih priroriteta prema političkim strankama i kandidatima na europskih izborima

*11.00 – 11.15 Pauza za kavu

*11.15 – 13.00 Panel rasprava:

• Irma Popović Dujmović (WWF Adria)
• Miljenka Kuhar (DOOR)
• Željka Rajković (Biom)
• Marko Košak (Zelena akcija)
• TBA

Organizatori:

Biom i Zelena akcija
Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj

Moderatorica: Maja Sever

environmental-protection-1850822