Trening prepoznavanja ptica na Neretvi 2024.

Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje. Za polaznike ćemo osigurati dalekozore i knjige za determinaciju ptica

  • 15.04.2024.

Uživate li u ranom jutru, dok su zrake sunca još uvijek nježne i možete čuti zvukove buđenja prirode? Dok šetate gradom ili u prirodi, obraćate li pozornost na pjev ptica? Uspijevate li ih pronaći, vidjeti? Koje to ptice najčešće susrećete? Kako prepoznati o kojoj se vrsti radi?

Sjednete na balkon, čujete poznato glasanje ptice i pomislite: “Vidi, ova se vratila! Svake godine u ovo vrime je tu.”

Ukoliko vas zanima koja je to vrsta i nešto o njoj, ali i o ostalim pticama koje možete vidjeti u dolini, spremni smo pomoći.

Udruga Biom poziva zainteresirane da se uključe u trening prepoznavanja ptica na Neretvi. Trening će se odvijati za dva vikenda 4. i 5. svibnja, te 1. i 2. lipnja 2024. na području delte Neretve. U sklopu treninga održava se jedno uvodno online predavanje i dvije terenske edukacije. Sudionici će imati priliku vidjeti i naučiti prepoznavati vrste ptica česte u svojoj okolici, a uz malo sreće i one vrlo rijetke vrste po kojima su poznate lagune na ušću Neretve.

Na terenu ćemo učiti tehnike prepoznavanja vrsta ptica po izgledu i po glasanju. Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje. Za polaznike ćemo osigurati dalekozore, knjige za determinaciju ptica i stručno vodstvo.

Uvodno online predavanje na kojem ćemo se upoznati bit će 3. svibnja u 18 h. Tereni su predviđeni 4. i 5. svibnja, te 1. i 2. lipnja 2024., no termini su podložni promjenama ovisno o vremenskim prilikama.

Ukoliko ste zainteresirani, najkasnije do 29. travnja 2024. ispunite online prijavnicu