Trailer dokumentarnog filma “ČIGRA”

  • 06.08.2019.

Crvenokljuna čigra_Sterna hirundoPriča o ljudima kojima nije svejedno hoće li čigra preživjeti ili nestati s naših rijeka…Premijera cijelog filma u prosincu!

S veseljem dijelimo trailer dokumentarnog filma snimljenog u sklopu projekta Interreg ČIGRA u kojem smo jedan od partnera. Naše popularne Č-igranke, volonterske akcije uređenja otočića za gniježđenje čigri na jezeru Rakitje, dio su projekta “Očuvanje populacija čigri u porječju Save i Drave (ČIGRA)”, financiranog iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj. Provode ga Zavod za ornitologiju HAZU s partnerima iz Hrvatske (Udruga BIOM, Javna ustanova “Zeleni prsten” Zagrebačke županije, Prirodoslovno – matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu) i Slovenije (Nacionalni inštitut za biologijo, Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije). Trailer pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=f-uRO5fR7fA

PS. Osim naše ornitologinje Biljane Ječmenice, u videu se pojavljuje i “CROllins” – hrvatsko izdanje najpoznatijeg svjetskog priručnika o pticama “Ptice Hrvatske i Europe”!