Suri orlovi – malobrojni gospodari visina, predavanje i sastanak u sklopu Dana udruga

  • 07.06.2013.

Nakon jednomjesečne pauze u održavanju sastanaka i predavanja, vrijeme je da se opet nađemo i da nas poslušate što vam možemo reći u vezi surog orla, ali i drugih orlova u Hrvatskoj. Dođite u četvrtak, 13.6.2013., u 18 h u prostore Biološkog odsjeka na Rooseveltovom trg 6 u Zagrebu. Predavanje i sastanak Udruge namijeni su svima, bez obzira na predznanje ili članstvo u Udruzi.

Glavna tema predavanja je suri orao, istinski gospodar našeg neba. Iako nije naša najveća ni najbrojnija grabljivica, svakako plijeni najviše pažnje svojom veličanstvenom pojavom i načinom života. Osim surog orla, spomenuti ćemo i druge orlove kod nas. Gdje i kako žive, smanjuje im li se broj ili raste, što ih ugrožava te koliko znamo njima…

Udruga BIOM provodi nacionalni monitoring surog čija je brojnost prije 10 godina bila procijenjena na 90-110 parova u Hrvatskoj, a danas ih ima manje od 30 parova. Gdje su i jesu li nestali, poslušajte u četvrtak na BIOM-ovom predavanju.

Na predavanju ćete imati priliku učlaniti se Udrugu i preuzeti novije materijale poput letaka, plakata, vrećica i bedževa.

Ovo je predavanje organizirano u sklopu Dana otvorenih vrata udruga koji traju od 12.6. do 15.6.2013. Osim predavanja, Udruga BIOM organizira i promatranje ptica za građanje na Bundeku, u subotu 15.6. u 8 h. Ostale aktivnosti možete pogledati na stranicama događanja.


Mladi suri orao


View Larger Map
Mjesto održavanja predavanja