Što pogledati na ZagrebDox-u?

  • 21.02.2018.

zagrebdox

Ususret ovogodišnjem ZagrebDox-u koji će se u Zagrebu održati od 25.02.2018. do 04. 03.2018, a u Rijeci, Osijeku i Splitu od 02. 03.2018. do 04.03.2018. pripremili smo par preporuka za članove i ljubitelje Bioma:

White trash – Jedinstvena prilika da prstenovanje galebova na zagrebačkom smetlištu Jakuševac pogledate iz umjetničke perspektive Sunčice Ane Veldić. Koje Biomovce prepoznajete u ovom kratkometražnom filmu?

Kapetan utopije – Dokumentarac o arktičkoj ekspediciji “Atka” u organizaciji jednog francuskog entuzijasta. Ovaj vizualno snažan narativ polarnih krajolika donosi redateljica i fotografkinja s magisterijem iz ekologije, Sarah Del Ben.

Jane – Film koji dokumentira život i rad Jane Goodall, britanske primatologinje i antropologinje koja je najpoznatija po svom gotovo 60 godina dugom radu posvećenom praćenju ponašanja čimpanza i njihovim socijalnim interakcijama.

Planina – Vizualno-glazbena bajka nastala  u suradnji nagrađivane redateljice s australskim komornim orkestrom.

Plavetnilo – Zaželite li pogledati istini u oči nakon svih ovih bajkovitih vizuala, otisnite se u plavetnilo, australski dokumentarac koji pokazuje kako se mijenjaju oceani uslijed industrijskog ribolova, uništavanja staništa, nestanka vrsta i sve većeg zagađenja.

Raspored projekcija i detalje o filmovima možete naći na stranicama ZagrebDox-a i poveznicama gore u naslovima.

Vidimo se na Doxu!