Spring Alive radionica u Brusselesu, studeni 2013.

  • 05.12.2013.

Zadnji tjedan studenog, u Brusselesu je održana Spring Alive radionica za nacionalne koordinatore Spring Alive projekata u Hrvatskoj. U ugodnom okruženju 30-ak predstavnika iz Europe, centralne Azije i Afrike raspravljalo se o dosadašnjim postignućima pojedinih zemalja, dijeljenju informacija i dobre prakse te većoj suradnji između zemalja, te posebno, od ove godine suradnji afričkih i europskih škola.

Spring Alive je BirdLife-ova kampanja kojoj je cilj da se djeca te svi ostali povezani s djecom (roditelji, odgajatelji, učitelji, šire obitelji) uključe u promatranje ptica, na način da aktivno dočekuju odabrane ptice selice te da svoje opažanje prijave na jedinstvenu web stranicu, www.springalive.net koja je lokalizirana u svim zemljama. Osim za edukaciju iz prirode ili biologije, Spring Alive može poslužiti i u nastavi zemljopisa/geografije te stranih jezika.

Ukoliko se želite uključiti u Spring Alive kampanju u 2014. godini, slobodno nas kontaktirajte. Uključiti se možete na način da samostalno unesete opažanje ptice selice, proširite informaciju, održite predavanje u školi ili vrtiću, izradite kućicu za čiopu, prijavite gnijezdo rode ili lastavice ili na bilo koji drugi način koji nalazite prikladnim.

Održavanje je posebno podržao Mitsubishi Corporation Fund for Europe and Africa.