Set za preživljavanje javne rasprave o Zakonu o zaštiti okoliša – Tekst Zakona o zaštiti okoliša s predloženim izmjenama

  • 14.08.2018.

U tijeku je javno savjetovanje o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti okoliša koje traje do 1. rujna 2018 (link). Predložene promjene Zakona o zaštiti okoliša u bitnome uključuju izmjenu odredbi koje se odnose na ovlaštenike (izrađivače studija i elaborata), sustav izvješćivanja o stanju okoliša te postupak strateške procjene utjecaja na okoliš.

Budući da Ministarstvo zaštite okoliša i energetike nema naviku objavljivati tekstove zakona koji uključuju predložene izmjene, za vas smo pripremili integralnu verziju važećeg Zakona o zaštiti okoliša i predloženih izmjena koju možete preuzeti na sljedećoj poveznici (link).

Također, radi poticanja transparentnosti pri donošenju propisa putem portala ImamoPravoZnati poslali smo zahtjev (link) Ministarstvu da objavi sastav radne skupine koja je radila na ovim izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti okoliša. Ako vas zanima odgovor na ovaj zahtjev za pristup informaciji (Ministarstvo ima rok od 15 dana za odgovor), kao i na druge informacije i podatke koje traži Udruga BIOM, pratite nas putem portala ImamoPravoZnati.

Savjetovanja--web banner