Prstenovački kamp u Italiji „Bird Ringing Project Alps“

  • 12.09.2019.

23.9. do 1.11.2019.

Talijanski vas ornitolozi pozivaju da im se pridružite na prstenovačkom kampu u Alpama. Smješten na istočnim talijanskim Alpama, kamp je atraktivno mjesto za upoznati planinske vrste ptica. Započet prije dvije godine, ovaj novi prstenovački projekt traži volontere i suradnike koji će im pomoći ovu jesen u označavanju ptica. Ovo je idealna prilika za druženje s ornitolozima u idiličnom okruženju. Sudjelovanje na kampu je besplatno i otvoreno za svakoga tko želi steći vrijedno iskustvo i upoznati ptice izbliza. Ne morate biti prstenovač, dovoljan je entuzijazam i spretne ruke.

banner_Confin

Logističke informacije

Aktivnosti na prstenovačkom kampu počinju 23. rujna i završavaju 1. studenog. Kamp se nalazi na južnim padinama planine Lavara u Malga Confin. Smještaj i ostale sadržaje pruža obnovljena planinska koliba nekad korištena za ispašu goveda sada seosko imanje koje ljeti nudi hranu i lokalne proizvode.

Lokacija: https://goo.gl/maps/fJTfxyXhjpo9wfyA9

Prstenovači i ostali sudionici će biti smješteni u dvije zajedničke spavaonice opremljene krevetima na kat (potrebno ponijeti vreću za spavanje!). Uz sobe se nalazi topli tuš i WC. Sobe se prema potrebi mogu podijeliti na muške i ženske. Sudionici sami pripremaju obroke u potpuno opremljenoj kuhinji. Električna energija dostupna je iz generatora.

Signal za mobitel je slab, obično se treba udaljiti 1 km glavnom cestom da se dobije dobar signal. Za nužne situacije, u kampu se nalazi satelitski telefon.

Pristup kampu osobnim automobilima je prilično ograničen zbog uske ceste te potrebne propusnice izvan ljetne sezone (kamp se nalazi unutar regionalnog Parka prirode Prealpi Giulie). Sudionici će biti skupljeni u gradu Venzone (dolina ispod planine) i odvezeni u kamp, po dogovoru. S obzirom na lokaciju i logistiku dolaska, ne preporuča se dolazak na jedan dan.

Kamp je smješten na oko 1330 metara nadmorske visine i okružen planinama. Lokalno područje dobro je poznato po učestalim padalinama. Tijekom listopada se očekuju niske temperature te s obzirom na to da prstenovanje traje od zore do sumraka, sudionici trebaju ponijeti toplu zimsku odjeću, kao i kabanice, gojzerice, čeonu svjetiljku te sve što smatraju neophodnim za udoban boravak.

Važno: budući da je vrijeme nepredvidivo, prstenovanje će pojedinih dana biti prekinuto uz kratkotrajnu obavijest te će kamp biti zatvoren. U tom slučaju će sudionici koji su planirali doći u to vrijeme biti kontaktirani ranije s mogućnošću dogovora drugog termina dolaska.

44871914_1514574835355959_5121846756446830592_o

Prijava: Fulvio barbarino, joegarage59@gmail.com

Kod prijave, za svakog je sudionika potrebno navesti:
Ime i prezime
Dob i spol
Adresa
Kvalifikacija: licencirani prstenovač/suradnik/volonter
Trajanje boravka
Datumi boravka
Broj telefona
E-mail

Više informacija na web stranici: http://progetto-alpi.muse.it/stations-index/malga-confin/

malga_confin_1.2e16d0ba.fill-1200x780