Prstenovački kamp na Rabu

  • 20.09.2011.

Ukoliko se ovih dana zateknete na otoku Rabu ili u blizini, razmislite o dolasku na prstenovački kamp u uvali Kampor u organizaciji Udruge za biološka istraživanja – BIOM. U srijedu 21. rujna 2011. članovi Udruge BIOM će postaviti ornitološke mreže i cilj je loviti i prstenovati ptice do nedjelje 25. rujna 2011. U našim aktivnostima će nam se pridružiti učenici rapske gimnazije.

Prstenovanje će se odvijati u ranim jutarnjim satima, od 6 u jutro do 11 prijepodne. Ovisno o vremenskim uvjetima i uvjetima u uvali Kampor, možda će se loviti i u kasnim večernjim satima odnosno neposredno prije i poslije zalaska Sunca. Potrebno je napomenuti da se ornitološki kamp u PP Učka odvija neovisno o ovom te se aktivnosti tamo provode po planu.

Ovaj prstenovački kamp edukativne naravi se provodi u sklopu projekta Natura na Rabu uz sufinanciranje Ministarstva kulture.

Svakako nam se pridružite na terenu, doživite ptice iz prve ruke (doslovno) i pitajte nas što vas zanima. Rado ćemo podijeliti svoja iskustva i znanja s vama.

Za više informacija se obratite na:
Krešimir Mikulić, 095 903 6051
Vedran Lucić, 095 905 9948