Promocija knjige „Ptice Hrvatske i Europe“ u Osijeku, 28.12.2018. u 18:00h, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek

  • 12.12.2018.

IMG_0603Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Udruga Biom, Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode i Zavod za ornitologiju HAZU pozivaju vas na predstavljanje knjige  „Ptice Hrvatske i Europe“, najpotpunijeg i ilustracijama najbogatijeg priručnika o pticama, koje će se održati u petak, 28.12 u 18:00 u prostoru American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Miloš Martinović, jedan od urednika hrvatskog izdanja, predstavit će knjigu i održati informativno predavanje o njenom praktičnom korištenju u promatranju ptica.

Zaštita ptica i očuvanje prirode životni su poziv zaposlenika Udruge Biom. Sretni smo što izdavanjem priručnika „Ptice Hrvatske i Europe“ mogu podijeliti ljubav prema čarobnom svijetu ptica sa svima! Knjiga je namijenjena kako vrsnim ornitolozima, tako i početnicima, zaljubljenicima u ptice i prirodu, učenicima, profesorima i svima koji bi željeli saznati više o divnom svijetu ptica koji nas okružuje. Riječ je o hrvatskom izdanju najuspješnijeg europskog priručnika o pticama, tiskanog u više od 1 100 000 primjeraka i na 22 jezika, Collins Bird Guide, čiji su autori Lars Svensson, Killian Mullarney i Dan Zetterström.

Priručnik „Ptice Hrvatske i Europe“ na 440 stranica donosi preko 4000 ilustracija svih hrvatskih i europskih ptica. U knjizi se nalaze informacije neophodne za prepoznavanje svih vrsta ptica Hrvatske u svako doba godine te tekstovi o izgledu, veličini, staništu, rasprostranjenosti i glasanju ptica.

Knjigu je moguće naručiti on line na https://ptice.biom.hr/.