Promatranje ptica u Ribnjaku, 13.4.2019. – OTKAZUJE SE!

  • 06.04.2019.
ZBOG LOŠE VREMENSKE PROGNOZE OTKAZUJEMO PROMATRANJE PTICA 13.4.! 
Je li letenje najisplativiji način prijevoza u gradu? Koja je cijena ptičjih stanova? Gdje je najbolja gastro ponuda kukaca i sjemenki? Kakva je dostupnost sadržaja pernatim stanovnicima grada?
r
luke-stackpoole-580584-unsplash
r
Dođite na promatranje ptica u Ribnjak, u subotu 13. travnja te saznajte sve o životu vaših raspjevanih sugrađana. Vrijeme je traženja najboljih duplji, gradnje mekanih gnijezda i proglašavanja teritorija dernjavom s grane. Gradski parkovi, male šumske oaze, poprišta su uzbudljivih prizora iz ptičje svakodnevice. Kako su se ptice pritom prilagodile ubrzanom gradskom načinu života, istražite u šetnji s našim ornitolozima. Pokazat ćemo vam koje ptice žive u gradu i gdje, kako ih prepoznajemo te zašto su nam bitne.
 
Mjesto polaska u 9 sati je na južnom ulazu s Langovog trga. Tura po Ribnjaku trajat će najmanje sat vremena. Možete se pridružiti ili nas napustiti kad želite.
 
Za promatranje ptica dobro dođe dalekozor. Ukoliko nemate svoj, Biom će osigurati nekoliko optičkih naprava kao i priručnike za prepoznavanje ptica.
 
U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite našu web i Facebook stranicu gdje ćete na vrijeme saznati održava li se promatranje.
 
Promatranje vodi: Petra Čulig
petra.culig@biom.hr
098 9600711