Promatranje ptica u Maksimiru – OTKAZANO!

  • 08.05.2019.

promatranje 2_manji

ZBOG NAJAVE LOŠEG VREMENA – OTKAZANO!

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju. Više informacija o Međunarodnom danu biološke raznolikosti može se naći na: http://www.cbd.int/ibd/2008/.

Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti udruga Biom organizira u subotu 18. svibnja od 9:30 do 12:00 promatranje ptica za građane. Pridružite nam se i saznajte sve o životu vaših raspjevanih sugrađana. Gradski parkovi, male šumske oaze, poprišta su uzbudljivih prizora iz ptičje svakodnevice. Istražite ih i uživajte u glasanju ptica u šetnji s našim ornitolozima.

Mjesto polaska je u 9:30 kod glavnog ulaza. Možete se pridružiti ili nas napustiti kad želite. Za promatranje ptica dobro dođe dalekozor. Ukoliko nemate svoj, Biom će osigurati nekoliko optičkih naprava kao i priručnike za prepoznavanje ptica.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite našu web i Facebook stranicu gdje ćete na vrijeme saznati održava li se promatranje.

Promatranje vodi: Boleslav Slocinski
Boleslav.slocinski@biom.hr
+385 99 634 52 39