Promatranje ptica na Jarunu, subota 12.1.2013.

  • 09.01.2013.

Udruga BIOM vas poziva na zajedničko promatranje ptica u sklopu projekta Aren’t Birds Brilliant, ovu subotu 12.1.2013. na Jarunu. U društvu ornitologa koji se profesionalne bave pticama, imati ćete priliku pogledati česte (i možda neke rijetke) vrste Jaruna. Okupljanje je u 10 h kod mosta koji spaja Otok Veslača s jarunskom obalom (pogledaj kartu).

Pozivamo sve da se priključite, te da zajednički pogledamo koje se ptice nalaze na Jarunu i da ih pobrojimo kako bi pridonijeli IWC-u (International Waterbird Census) odnosno međunarodnom zimskom prebrojavanju vodenih ptica koji se odvija u siječnju 2013. godine u cijelom svijetu.

Sudjelovanje je, kao i do sada, besplatno za sve građane. Molimo vas samo da se prikladno obučete (i obujete!!!) te da ponesete svoj dalekozor ukoliko ga posjedujete.

Aren’t Birds Brilliant je međunarodna akcija kojoj je cilj u građanima omogućiti promatranje ptica u društvu stručnjaka te je provode udruge (nacionalni BirdLife partneri) diljem svijeta.

Kako je započela nova kalendarska godina, u subotu će te imati priliku obnoviti svoju članarinu ili se prvi put učlaniti u Udrugu BIOM.

Pročitajte kojih smo 20-ak vrsta promatrali prošli put kada smo bili na Bundeku kada su nam se pridružili članovi Sekcije za ptice Udruge studenata biologije – BIUS. Za više informacija kontaktirajte nas na 095 905 9948 (Vedran).


View Larger Map