Promatranje ptica na Bundeku povodom Dana udruga

  • 11.06.2013.

U subotu, 15.6.2013., BIOM organizira promatranje ptica za sve zainteresirane građane. Mjesto promatranja je Bundek, a okupljanje je kod pontonske pozornice u 8:00 i potom ćemo prošetati po Bundeku uz promatranje ptica. Predviđena je šetnja oko dva sata iako nas možete napustiti bilo kada, kao i pridružiti nam se. Udruga BIOM će osigurati nekoliko dalekozora za građane, ali ako imate svoj dalekozor, svakako ga ponesite.

Promatrati ptice najbolje je u rano jutro. 8:00 je dobro vijeme za promatranje ptica, ali ako ima zainteresiranih, rado ćemo se okupiti i ranije. Stoga nam se javite na mail ili mobitel ako ste zainteresirani za šetnju prije 8:00 (od 6:00 pa na dalje) pa ćemo se organizirati i pružiti stručno vodstvo i ranije. Naravno, nemojte zaboraviti da i samostalno možete promatrati ptice bilo kada i bilo gdje.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u BIOM-u. Želja nam je razvijati promatranje ptica u Hrvatskoj i poticati građane na aktivni boravak u prirodi uz stjecanje novih znanja.

Ovo promatranje ptica organizirano je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga koji traju od 12.6. do 15.6.2013. Osim promatranje ptica, Udruga BIOM organizira predavanje o surim orlovima, u četvrtak 13.6. u 18 h. Ostale aktivnosti možete pogledati na stranicama događanja.

Kontak: Vedran Lucić, 0959059948, vedran.lucic@biom.hr

Pogledajte na karti mjesto okupljanja (zelena strelica):

View Larger Map