Procter&Gamble Hrvatska donira Biom za očuvanje bjeloglavog supa

Tvrtka Procter&Gamble odabrala je tri udruge iz Hrvatske koje se bave zaštitom okoliša, među njima i Biom, a čiji će rad potpomognuti velikodušnom donacijom od 300.000 kuna.

  • 01.03.2022.

“OVO JE NAŠ DOM. ČUVAJMO GA” naziv je inicijative kojom tvrtka Procter&Gamble Hrvatska predstavlja heroje borbe za zaštitu okoliša u Hrvatskoj i kojima će biti uručena donacija u ukupnom iznosu od 300.000 kuna.

  • Institut Plavi svijet prednjači svojom skrbi za dupine. Donacija u iznosu od 100.000 kuna namijenjena je nabavi opreme kojom će se pojačati nadzor najsimpatičnijih sisavaca u Jadranu. Neinvazivan pogled ispod površine doprinosi razumijevanju ponašanja, društvenih odnosa među jedinkama, naročito između mladunaca i majki. Morfometrijskom analizom snimki iz zraka pratit će se i zdravstveno stanje jedinki i populacije. Inicijativu je moguće podržati kupnjom proizvoda Procter&Gamble u svim trgovinama  od 1. ožujka do 30. travnja 2022.

 

  • Bjeloglavi sup je najveća ptica koja se danas gnijezdi u Hrvatskoj, a kako bi i dalje krasio nebo nad Kvarnerom ova vrsta treba našu pomoć. Ovaj veličanstveni letač već stoljećima opstaje na Kvarneru upravo zbog suživota s ljudima. Stoga očuvanje supa ujedno predstavlja i očuvanje suživota čovjeka s prirodom. 100.000 kuna donacije udruzi BIOM koja se bavi očuvanjem prirode pomoći će održavanju staništa te ugrožene vrste koja doprinosi biološkoj raznolikosti. Inicijativu je moguće podržati od 15. ožujka do 30. travnja 2022. godine u trgovinama dm drogerie markta.

 

  • Udruga Lijepa naša svoju edukativnu ulogu u školama nastavlja pozivom Eko školama da predlože svoje projekte za okoliš. Donacija od 100.000 kuna će biti raspodijeljena na pet škola koje pošalju najzanimljivije ekološke projekte. Inicijativa će se moći podržati kupnjom proizvoda tvrtke Procter&Gamble u trgovinama Konzuma od 1. travnja do 31. svibnja 2022.

„Procter&Gamble pomaže kupcima da donesu pravilnu odluku. Svi želimo doprinositi očuvanju okoliša, ali često ne znamo otkud bismo krenuli. Zato Procter&Gamble razvija rješenja koja će do 2040. u potpunosti anulirati emisiju ugljičnog dioksida koja nastaje u proizvodnom i transportnom procesu. Taj plan se već ostvaruje upotrebom reciklirane plastike, kompaktiranim deterdžentima koji peru na 30 stupnjeva, punjivim bocama proizvoda za njegu kose i brojnim drugim neodoljivim inovacijama. Proizvodni pogoni već koriste energiju iz obnovljivih izvora i značajno smanjenu količinu vode“, izjavila je direktorica P&G-ja za Hrvatsku i Sloveniju, Nikolina Silov Konjevoda.

Klimatska kriza utječe na svako kućanstvo i na svakog pojedinca na planetu. Više informacija o aktivnostima kompanije Procter&Gamble na polju održivosti postražite na: https://us.pg.com/environmental-sustainability/.