Prijevremeno zatvaranje ornitološkog kampa u PP Učka

  • 25.09.2012.

U dogovoru sa djelatnicima Javne Ustanove “Park prirode Učke” dogovoreno je prijevremeno zatvaranje ornitološkog kampa na lokvi Rovozna. Nepoznati počinitelj u nedjelju je počinio znatnu materijalnu štetu uništivši 8 vertikalnih mreža koje se koriste za potrebe prstenovanja ptica. S obzirom da je za projekt ornitološkog kampa u PP Učka, koji se provodi već više godina, izrazito bitno da se koristi isti lovni napor (odnosno isti broj mreža u istom vremenskom periodu) ovogodišnji nastavak projekta nema smisla jer se mreže ne mogu nabaviti u kratkom roku. Za Radio Rijeku izjavu je dao glavni nadzornik u JUPP “Učka”, Egon Vasilić.

Potrebno je napomenuti da u kampu boravi četvero volontera iz Velike Britanije koje je posebno iznenadio vandalski čin te nezainteresiranost policije da se na bilo koji način uključi u rješavanje ovog vandalskog čina. Nakon objave ove vijest u medijima i policija je pokazala barem minimalni interes za ovo kriminalno djelo.

Zatvaranje kampa je već idući vikend, odnosno 29. i 30. rujna 2012. Svi su pozvani da se uključe zadnji vikend u prstenovanje ptica te da vikend provedu u društvu ptica, biologa, stranih volontera te svih ostalih zainteresiranih.