Pridružite se Treningu prepoznavanja ptica

  • 25.02.2019.

Oduvijek vas je zanimalo raspoznavanje pernatih bića koja dolijeću u vaš vrt, obližnji park ili se pak javljaju iz sigurnosti gustog sklopa vegetacije? Volite boraviti u prirodi i želite naučiti raspoznavati vrste koje obitavaju ili povremeno posjećuju važna staništa za ptice na području Zadarske županije?

Imamo idealnu priliku za vas!
Fotka 1

U sklopu projekta Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, udruga Biom u suradnji s Parkom prirode Vransko jezero u 2019. organizira još jedan Trening prepoznavanja ptica! Kroz terenski program i predavanja polaznici će moći naučiti prepoznavati vrste ptica vizualno i auditivno. Polaznici će stečene vještine unaprjeđivati kroz sustav za online prepoznavanje ptica na web stranici www.birdid.no koja je dostupna i na hrvatskom jeziku.

Fotka 3

Edukacija na terenu će se odvijati radnim danima, od izlaska sunca nadalje i to u periodu od travnja do listopada 2019., uz stanku tijekom srpnja i kolovoza. Održati će se najmanje 10 terenskih izlazaka na lokacijama s različitim tipovima staništa i 10 predavanja, koja će se odvijati u popodnevnim ili večernjim satima nakon pojedinog terenskog izlaska, a na kojima će biti govora o identifikaciji i ekologiji zahtjevnijih vrsta. Polaznici su dužni sudjelovati na minimalno 5 terenskih izlazaka i 5 predavanja. Lokacije na kojima će se odvijati terenski dio edukacije će biti udaljene do 2 sata vožnje od Biograda na Moru. Prošlogodišnji polaznici su prisustvovali terenima u okolici Parka prirode Vransko jezero, na Pagu, u Ninu te u okolici NP Krka. Ovogodišnji termini obilazaka terena, kao i lokacije koje će polaznici posjetiti, će biti najavljeni naknadno. Termini su podložni promjenama ovisno o vremenskim prilikama.

Prijaviti se mogu sve punoljetne osobe sa završenom srednjom školom. Sudjelovanje u programu je besplatno, no od polaznika se očekuje samostalno pokrivanje troškova hrane i puta na izletima, u iznosu od otprilike 80,00 HRK po terenskom danu. Navedeni iznos je prosječna vrijednost, a troškovi će značajno varirati ovisno o lokaciji terena.

Fotka 4

Usvajanje novih vještina i nadasve zanimljivi tereni u dobrom društvu su zagarantirani!

Mole se zainteresirani da do 20. ožujka 2019. u 23:59 ispune online prijavu na sljedećem linku:

https://goo.gl/forms/oTwYixj0a2IZQ8VY2

Broj polaznika je ograničen (10) pa zainteresiranima preporučamo da ne odgađaju prijavu.

Fotka 2

Za sva pitanja i dodatne informacije možete se obratiti na sljedeće e-mail adrese:

Biljana Ječmenica – biljana.jecmenica@biom.hr 

Boleslaw Slocinski – boleslaw.slocinski@biom.hr  

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero – strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr

vidljivost_logići