Pridruži se promatranju ptica na Dan ptica selica

Najveća migracija na svijetu događa se dvaput godišnje, kada ptice uz ulaganje goleme količine energije prelijeću tisuće kilometara u potrazi za sigurnim mjestom za prehranjivanje, gniježdenje i preživljavanje. Ispratimo ih zajedno na njihovom velikom putu!

  • 10.10.2023.


Okupljamo se u subotu, 14. listopada 2023. u 9:00 sati na staroj karlovačkoj cesti kod autobusne stanice, u blizini Društvenog doma Blato. Točna lokacija je na karti).

Do ove lokacije možete doći automobilom ili javnim prijevozom sa Savskog mosta (autobusi 112, 132, 164 i 168) kojim izlazite na stanici Petlja ulaz.

Predviđeno trajanje je 2-3 sata iako nas možete napustiti bilo kada, kao i pridružiti nam se naknadno.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu, a uvijek nas možete podržati i donacijom.

Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora će biti osigurani, ali tko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite našu web i Facebook stranicu gdje ćete na vrijeme saznati održava li se promatranje.

Za sve informacije o promatranjima ptica, javite nam se na edukacija@biom.hr