Predavanje: Zelene teme i EU izbori, srijeda 13. ožujka 2019.

  • 06.03.2019.

Zelene teme i EU izbori2 (1)

Ne znaš točno kako izgleda EU Parlament i upravljanje unutar EU?

Stalo ti je do prirode i budućnosti Zemlje?

Želiš predstavnike kojima su važne zelene politike?

Dođi se informirati o temi na predavanju Marka Popovića: Zelene teme i EU izbori koje će se održati  srijedu, 13. ožujka u 18:00 h.

Bliže nam se izbori za Europski Parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 26. svibnja 2019. pa smo pozvali Marka da nam da što bolji prikaz razvoja zelenih ideja i pokreta te prelazak okolišnih tema u mainstream javnih politika u Europskoj Uniji i Hrvatskoj. Također, pokušat ćemo odgovoriti na pitanje koliko i u kojem obliku su zelene teme zastupljene u programima hrvatskih političkih stranaka. Teme pokrivene predavanjem uključivat će povijest Zelenih stranaka i pokreta u EU i Hrvatskoj prisustvo Zelenih u Europskom parlamentu i vrijednosti koje promiču te neke statistike i predviđanja o izborima.

Marko Popović magistar politologije, ima radno iskustvo u Zelenoj grupi (Greens/EFA) u Europskom parlamentu i aktivan je u zelenim udrugama posljednjih šest godina, te djeluje kao predsjednik Zelenog prozora.

Predavanje će se održati u srijedu, 13. ožujka u 18:00 h na Biološkom Odsjeku PMF-a, Rooseveltov trg 6, u predavaoni BO2.

Izlaskom na izbore građani EU-a sudjeluju u kreiranju politika koje oblikuju njihovu svakodnevicu. Pobrinite se da se vaš glas čuje!

Ako ne možete doći na predavanje i postaviti sva pitanja koja imate, pratite nas na našem YouTube kanalu: